SVE JE SPREMNO!

Terase riječkih lokala sutra ujutro spremne će dočekati Riječane; Pogledajte kako su danas tekle pripreme za otvaranje!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Ugostiteljima je ovo bila posebna radna nedjelja – pripremali su se za ponovno otvaranje terasa lokala, a mi smo zabilježili kako se sve odvijalo

Na Korzu i na rivi, u okolnim ulicama, širom grada i riječkog prigrada… lokali uglavnom nisu radili, ali je u njima bilo – izuzetno radno!

Naime, danas je bio posljednji dan pred sutrašnje ponovno otvaranje terasa ugostiteljskih objekata, a ugostitelje je poslužilo i lijepo vrijeme – idealno za obavljanje svih poslova koje su si danas zadali, od čišćenja terasa vodom, brisanja stolova i stolica, postavljanja zaštitnih odnosno ukrasnih tendi…

Podsjetimo, Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je predstavio popuštanje mjera koje stupa na snagu u ponedjeljak 1. ožujka, a vrijedit će do 15. ožujka. Otvaraju se terase kafića i restorana koje će moći raditi od 6 do 22 sata. Glazba će se moći puštati, ali ne- preglasna.

Ugostitelji će na istaknutom mjestu morati postaviti obavijest o najvećem broju korisnika, što mora biti vidljivo istaknuto svima, a maksimalan broj gostiju se izračunava ovisno o veličini terasa.

Prilikom ulaska u zatvoreni dio ugostiteljskog objekta, koji je dopušten samo radi korištenja toaleta, nužno je nositi masku.

Foto: Mateo Levak/Riportal

VIDEO DANA: