SVI SVETI

Galerija | Ususret blagdanu Svih svetih: Građani Rijeke u obilasku grobova svojih najmilijih

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Iako smo svi već navikli na tradicionalno velike gužve na blagdan Svih Svetih, čini se kako je ovo prva godina u kojoj će taj dan proteći bez većih ‘krkljanaca’, barem što se samih groblja tiče. 

Zbog nedavne preporuke nacionalnog Stožera da izbjegnemo masivna okupljanja, mnogi građani odlučili su posjetiti svoje najmilije koji više nisu s nama – i nekoliko dana prije.

Tako ovih dana, ususret blagdanima Svih Svetih i Dušnog dana, mnogi sugrađani odlaze na groblja, obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih, kite ih cvijećem i pale svijeće. Tom simboličnom gestom izražavamo ljubav i poštovanje i na trenutak smo u mislima ponovno bliski s onima koji više nisu s nama.

Bez obzira na nešto ‘slabiju’ posjećenost, vjerujemo kako će i ove, baš kao i svake, godine riječka groblja zasjati tisućama svjećica – a sve s našim pokojnima u mislima koje ovih dana držimo posebno blizu srcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja