OČEKIVANJA SU VELIKA

Jako dobre vijesti za hrvatski turizam: Mađari stavili Hrvatsku na svoju ‘zelenu listu’

Foto: Pixsell

Iz Hrvatske turističke zajednice javljaju da je Mađarska uvrstila Hrvatsku na “zelenu listu” zemalja.

Očekuje se veliki interes

Prema klasifikaciji mađarske vlade, Hrvatska je ušla u zelenu kategoriju zemalja. Prema tome, mađarski državljani koji ljeto odluče provesti u Hrvatskoj ne moraju biti u karanteni niti predočiti test na koronavirus pri povratku u zemlju, kazala je direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg.

“Ako trenutna epidemiološka situacija ostane nepromijenjena, s mađarskog se tržišta očekuje zadržavanje interesa za putovanjima u hrvatske destinacije”, istaknula je Herceg.

Optimizam u HTZ-u

“Mađarsko tržište ulazi u naših top deset emitivnih tržišta i vjerujem da će vijest o svrstavanju Hrvatske u zelenu kategoriju dodatno potaknuti naše mađarske goste da svoj odmor provedu upravo u našoj zemlji”, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić

“U dosadašnjem dijelu srpnja, Mađari su u Hrvatskoj ostvarili gotovo 30 tisuća dolazaka i više od 150 tisuća noćenja što je otprilike 45 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle rekordne godine”, napomenuo je Staničić.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari