LJETO U NOVOM VINODOLSKOM

Ljeto u Novom Vinodolskom: Koncerti, Ljetno kino, Novljanski gušti… evo cijelog programa!

Foto: Ilustracija

Unatoč okolnostima izazvanih korona virusom koje su itekako utjecale na provedbu brojnih kulturnih i zabavnih programa, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski, ustanove u kulturi i Grad Novi Vinodolski usuglasili su okvirni program događanja za ljeto koje je pred nama.

Ulazak u ljetnu sezonu, odnosno prve srpanjske dane, obilježit će kulturni programi. Izložbe u galeriji Turnac započinju već od 8. srpnja, a Ljetno kino koje će se održavati u dvorištu rodne kuće braće Mažuranić svakog ponedjeljka i petka s programom započinje 13. srpnja i trajat će sve do 31. kolovoza.

I ove godine, doduše s manjim brojem sudionika, nastavit će se i tradicionalna manifestacija Okolotorno, a održat će se kroz pet srijeda – 15. i 29. srpnja, 12. i 26. kolovoza, te 2. rujna.

Ljubitelji klasične glazbe i književnosti mogu odahnuti jer se nastavlja i program Art Novi i to sa čak 6 koncerata, a Narodna čitaonica i knjižnica Novi Vinodolski tradicionalno će održati Erato četvrtkom i to promociju knjige i pjesama Miroslava Ježića Mite „moj Novi“, zatim promociju romana Branimira Šantaka „Bogatstvo snova“, te Fabrijevo štavljenje štiva koje će se održati 30. srpnja, a vikend poslije, 7. kolovoza, u njegovu čast upriličit će se i koncert klasične glazbe.

Početak kolovoza obilježit će koncert Tvrtka Stipića na Precrikvi, a tradicionalna manifestacija Ružica Vinodola održat će se 21. i 22. kolovoza. Završetak ljetne sezone i ove će se godine proslaviti uz Novljanske gušte na Trgu Ivana Mažuranića, 13. rujna u prijepodnevnim satima.

Više detalja o ljetnom programu možete potražiti na web stranici Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari