TRAGEDIJA

Mnoštvo roda u Slavoniji uginule ili teško stradale od tuče dok su štitile svoje mlade

Jako olujno nevrijeme praćeno kišom i tučom koje je jučer uzrokovalo veliku materijalnu štetu u pojedinim županijama, imalo je i kobne posljedice za mnoge životinje. Tako su u Slavoniji uslijed tuče stradale divlje životinje, od kojih najviše rode, javlja Radio Banovina.

Rode su uslijed tuče štitile svoje mlade i gnjezdo, zbog čega se nisu imale gdje skloniti.

Na području Slavonije nema prihvatilišta za divlje životinje. Zasad jedino prihvatilište za divlje životinje ima Grad Zagreb, u sklopu azila Dumovec. Zbog velikog broja unesrećenih roda, javlja se problem s njihovim prijevozom do Zagreba.

Animalex moli građane za pomoć

Iz nadležne Udruge za pravnu zaštitu životinja ANIMALEX mole građane koji su se susreli s unesrećenom rodom neka putem komunalnog redarstva grada ili općine pokuša na svom području zbrinuti rodu, a ukoliko to nije moguće, neka se komunicira pomoć s Dumovcem.

Iz udruge poručuju kako je do sada svaka jedinica lokalne samouprave trebala imati rješenje za zbrinjavanje unesrećenih divljih životinja na svom području.  Također ističu kako treba imati na umu da tuča može padati i više puta godišnje te da ona nije jedina vremena nepogoda i situacija u kojoj će divlje životinje trebati medicinsku pomoć, piše Index.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari