NAKON ANKETE

Musk: ‘Odlazim s čelnog mjesta Twittera čim nađem nekog dovoljnog ludog da me zamjeni’

Idi na originalni članak
foto: Twitter

Bogataš je naišao na brojne kritike nakon što je preuzeo popularnu društvenu mrežu

Oglas

Elon Musk najavio je kako će odstupiti s čelnog mjesta Twittera “čim pronađe nekoga dovoljno ludog da prihvati taj posao”. Bogataš je ranije obećao da će se držati rezultata Twitter ankete u kojoj je 57.5 posto korisnika glasalo za Muskov odlazak.

Kazao je da će se nakon odlaska samo brinuti o softveru i timovima servera. Uveo je brojne promjene na društvenu mrežu, a te promjene su bile kritizirane, javlja BBC.

Podsjetimo, otkako je Musk u listopadu kupio Twitter, otpustio je otprilike pola osoblja i pokušao uvesti Twitterovu značajku provjere koja se plaća. Tu odluku je kasnije pauzirao, a prošlog tjedna ona je ponovo pokrenuta.

Organizacija za građanske slobode također su kritizirale njegov pristup moderiranju sadržaja, optužujući ga da poduzima korake koji će povećati govor mržnje i dezinformacije. U petak su Ujedinjeni narodi i Europska unija osudili Muska zbog Twitterove odluke da suspendira neke novinare koji pišu o Twitteru. UN je tvitao da sloboda medija “nije igračka”, dok je EU zaprijetila Twitteru sankcijama, prenosi danas.hr.

Exit mobile version