OD ŠILA DO CRKVENICE ZA 5 MINUTA! Uspostavljena županijska pomorska prometna linija koja će olakšati život Krčanima

Linija će biti cjelogodišnja uz utvrđen minimalni broj vožnji u zimskom (3), međusezonskom (4), i ljetnom periodu kada je predviđeno najmanje 10 putovanja dnevno

Prigodnom svečanošću u Crikvenici i Šilu obilježen je početak održavanja županijske brodske linije Crikvenica-Šilo, kojom se želi poboljšati pomorsko prometno povezivanje naseljenih otoka i naselja na kopnu ili međusobno povezivanje otoka.

“Danas je veliki dan za Općinu Dobrinj, za Grad Crikvenicu i za našu županiju, a to je zbog uspostave pomorske putničke brodske linije između Šila i Crikvenice”, rekao je načelnik Dobrinja Neven Komadina dodavši da je svijest o potrebi prometnog povezivanja Šila sa kopnom bila prisutna još 1905. godine, kada su parobrodom povezani Šilo i Vrbnik sa Crikvenicom.

Župan Zlatko Komadina nadovezao se na načelnika Komadinu rekavši je da je moto Primorsko-goranske županije “tradicijom prema budućnosti”, što dugogodišnjoj tradiciji povezivanja Crikvenice sa Šilom daje posebno značenje. “Da nema prostora koji se danas zove Primorsko-goranska županija, Hrvatska bi bila puno siromašnija za puno povijesne, kulturne i prirodne baštine”, poručio je župan a prenose mrežne stranice PGŽ.

Radi se o prvoj županijskoj liniji na području Primorsko-goranske županije koju subvencioniraju Primorsko-goranska županija (50%), Grad Crikvenica i Općina Dobrinj. Godišnji trošak subvencije iznosit će oko 212.000 kuna s PDV-om, što u razdoblju od šest godina iznosi 1.276 milijuna kuna.

Linija će biti cjelogodišnja uz utvrđen minimalni broj vožnji u zimskom (3), međusezonskom (4), i ljetnom periodu kada je predviđeno najmanje 10 putovanja dnevno. Puna cijena povratne putničke karte iznosit će 38 kuna, odnosno 19 kuna za otočane sa stalnim prebivalištem na otoku.

Putnici će se, na oko pet minuta dugoj plovidbi, prevoziti brodom “Sv. Roko”, brodara “Marinero Tours”-a iz Dramlja koji je putem javnog natječaja izabran za održavanje linije narednih šest godina. Riječ je o gumenjaku s plastičnim dnom i kabinom, kapaciteta za 12 putnika i putnom brzinom od 22 čvora.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari