POTPISAN SPORAZUM

Općina Matulji i Poslovni klub Liburnija u sinergiji za razvoj zajednice

U suradnji s Općinom Matulji Poslovni klub Liburnija organizirao je 28.svibnja, u prostoru vijećnice Općine Matulji, prezentaciju i svečani sastanak povodom potpisivanja Sporazuma o suradnji te su ujedno predstavljani ciljevi i zadane aktivnosti po kojima će zajednički djelovati. Sporazum se odnosi na strateška područja gospodarstva i poduzetništva, zdravstvenog turizma, kulture i obrazovanja.

O radu i ciljevima suradnje govorili su predsjednik i potpredsjednik Udruge Mauro Štefančić i Zoran Kinkela te načelnik Općine Matulji Vedran Kinkela, dok je saborski zastupnik i poduzetnik Ivica Lukanović također podržao inicijativu i obratio se prisutnima. 

Poslovni klub predstavlja platformu koja okuplja poduzetnice, obrtnike, trgovačka društva, samostalne djelatnike i fizičke osobe te udruženi postaju partneri koji svojim znanjem, iskustvom, kontaktima, energijom, radom i resursima mijenjaju i unapređuju svoju poslovnu i životnu sredinu.  Članovi ujedno imaju priliku međusobno razmjenjivati svoja znanja, iskustva i kontakte, povezivati se i kroz sinergiju jače djelovati u poslovnom smislu te sustavno sudjelovati u projektima za opće dobro i razvoj zajednice, pri čemu se najbolji rezultati mogu postići kroz sinergiju struke i lokalne politike.  

Tijekom prezentacije u fokusu je bila strateška orijentacija na prioritete koji se odnose na projekte digitalne transformacije, prometne i energetske transformacije, razvoj obnovljivih izvora energije i razvoj javno-privatnog partnerstva. 

U vremenu u kojem živimo i radimo digitalna transformacija izuzetno je važna i treba osigurati usklađenost poslovnih i IT ciljeva, infrastrukturne uvjete za realizaciju e-usluga te poticati projekte EU-a i nacionalna bespovratna sredstva.

Prometna i energetska transformacija u prvom redu želi potaknuti razvoj radne zone Miklavija, sa svim pripadajućim infrastrukturnim sadržajima za njezino učinkovito funkcioniranje i upravljanje.
Razvoj obnovljivih izvora energije ima za cilj poticati razvoj obnovljivih izvora energije, što je ujedno i  važna komponenta Primorsko-goranske županije. 

Jedan od primarnih ciljeva je razvoj modela javno-privatnog partnerstva, čime bi se, uslijed nedostataka financijskih sredstava, ubrzali projekti od interesa za Općinu Matulji i zajednicu. Uloga PK-a Liburnija je putem svojih članova informirati i privući zainteresirane investitore za realizaciju zajedničkih projekata. 

Članovi PK-a Liburnija, gospodarstvenici iza kojih stoje reputacija, renome i dugogodišnje poslovno iskustvo, udruženi na ovaj način svoja znanja i iskustvo stavljaju na raspolaganje drugima, onima koji tek počinju poslovati ili koji onima žele biti još uspješniji, kao i svim nositeljima javnih funkcija, županijskoj vlasti te Općini Matulji kao lokalnoj vlasti s kojom putem ovog sporazuma žele ostvariti blisku suradnju. Zalaganjem i radom žele doprinijeti općem dobru svih subjekata, poslovanje postojećih tvrtki učinili još uspješnijim, pokrenuti nove, proširili tržišta i zapošljavati nove radnike.   Zajedničkim djelovanjem obje strane, kroz međusobnu komunikaciju i suradnju s gospodarstvenicima,  lokalna vlast bit će  upoznata sa svim izazovima i preprekama s kojima se gospodarstvenici susreću te će moći djelovati i pomoći u rješavanju problema.  

Prema potrebi PK Liburnija s Općinom Matulji sudjelovati će i u drugim ključnim projektima važnim za strateški razvoj područja Općine Matulji, prvenstveno kod EU projekata, od čega poseban interes postoji na EU projektima digitalne i energetske transformacije za 21. stoljeće.  

Inicijativa PK-a Liburnija i njegovih osnivača, hvale je vrijedna za razvoj gospodarstva i boljitak zajednice, gdje se znanje, iskustvo, entuzijazam i poslovna uspješnost stavljaju na raspolaganje zajednici i lokalnoj vlasti kako bi zajedno unaprijedili poduzetništvo i kvalitetu života. Ujedno predstavlja i model za druge sredine koje na ovaj način mogu postići bolje rezultate i potaknuti razvoj svoje zajednice.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari