PLATAK ZA SVE

Platak će ovog vikenda dobiti svoj ‘Pseći kutak’! Evo o čemu je riječ -uključite se!

Foto: Ilustracija (Facebook)

„Pseći kutak“ se provodi drugu godinu zaredom, nakon pozitivne atmosfere i reakcija prošle godine

Ovaj vikend, na Platku će se održati bogati sportski program uz „Pseći kutak“, najavili su to na današnjoj konferenciji za novinare zamjenica predsjednika KRAS-a PGŽ Tea Trdoslavić, predsjednica Društva sportske rekreacije Kvarner Barbara Tunjko i Mladen Mirić predstavnik Skloništa za nezbrinute životinje Crikvenica.

Sukladno svim uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite održat će se manifestacija Sportsko i Vertikalno lice Platka.

Dio manifestacije je i „Pseći kutak“ koji organizira Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ-a, a održat će se u nedjelju 23. kolovoza s početkom u 11.00 sati.

KRAS PGŽ okuplja sve koji se aktivno bave zaštitom životinja bez obzira radi li se o institucijama, udrugama ili pojedincima s ciljem povećanja svijesti javnosti o potrebi zaštite i odgovornog posjedovanja životinja. Članovi KRAS-a su predstavnici Županije i jedinica lokalne samouprave, komunalni redari, skloništa i nevladinih organizacija za zaštitu životinja, policijske uprave Primorsko-goranske i veterinarskog inspektora.

„Pseći kutak“ se provodi drugu godinu zaredom, nakon pozitivne atmosfere i reakcija prošle godine. U Psećem kutku će posjetitelji imati na raspolaganju različite sadržaje u vremenu od 11 do 16 sati. Posjetitelji će moći upoznati, družit se, prošetati i/ili nahraniti neke od pasa koji trenutno borave u Skloništu za nezbrinute životinje u Liču i Vetcentru Crikvenica, a traže dom. Moći će dobiti informacije o kvalitetnoj brizi i njezi životinja te o obvezama vlasnika kućnih ljubimaca (naglasak na pse). Na raspolaganju će biti i veterinar za stručne odgovore na pitanja i nedoumice o zdravlju ljubimca, a održat će se i kratka prezentacija osnovne dresure pasa te će se moći dobiti korisni savjeti o odgoju pasa. Ove godine kao dio programa za pse i njihove vlasnike, organizirana je i promotivna utrka sa psima.

U svrhu edukacije i promocije zaštite životinja, najmlađi posjetitelji će na kreativnoj radionici izrađivati origami pse od papira, a u foto kutku svi će se svi moći uslikati sa svojim ljubimcima i ovjekovječiti trenutak uz poruke vezane za zaštitu životinja koje će moći sami izabrati.

Posebni gosti u Psećem kutku su i napušteni psi iz Skloništa za životinje Lič i Vetcentra Crikvenica koji su na raspolaganju svim posjetiteljima za druženje i šetnju. Trdsolavić je najavila i aktivnosti KRAS-a PGŽ koje slijede, a to su izrada Slikovnice za djecu i obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja u listopadu 2020. godine.

Mladen Mirić, predstavnik Skloništa za nezbrinute životinje Crikvenica i veterinar predstavio je rad Vetcentra Crikvenica i njegovu ulogu u Psećem kutku – veterinarski savjeti i promocija udomljavanja.

Barbara Tunjko, predsjednica DSR Kvarner predstavila je ostale sadržaje manifestacije Sva lica Platka u subotu i nedjelju:

“Svi zainteresirani moći će se prijaviti za neki od pet sportova: odbojka na pijesku, košarka 3v3, nogomet, boćanje i disc golf. Dok će u nedjelju, na Platku uživati svi zaljubljenici u brdsko trčanje i biciklizam. Vertikalno lice Platka nudi tri utrke, i to na 5, 10 i 20 km. Svima će i dalje najveći izazov biti popesti se što brže na vrh Radeševa, s time da će se ove godine penjati stazom Radeševo 2, a prije će otrčati krug oko novog jezera. Prijave na ovaj događaj moguće su putem web stranice Stotinka – Vertikalno lice Platka. Oni koji nisu imali priliku isprobati vožnju električnih bickli, ali i ostalih MTB biciki upravo će to moći učini na Platku jer u goste dolazi ekipe iz Ri bike dućana-servisa koji može pronaći odgovarajuću opremu za svakog zaljubljenika u pedaliranje. Kako ipak ne bi izostavili najmlađe, organiziraju se Dječje utrke prilagođene dobi od 5 do 12 godina,” najavila je Tunjko. Sve nedjeljne aktivnosti organiziraju se ispod Velikog doma na Platku od jutranjih sati.

Satnica svih događanja nalazi se na linku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari