TKO SE VRAĆA POD LEGENDARNE STIJENE?

Pod stijenama Kantride ponovno će se igrati ligaški nogomet! Opatija Drugu HNL, Orijent Prvu HNL?

Stadion Kantrida (Foto: Riportal)

Nakon što je Komisija za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak obišla legendarni Stadion Kantrida, na adresu NK “Orijent 1919” stigao je dopis iz kojeg je jasno vidljivo kako će se u nedjelju pod stijenama Kantride ponovno zaigrati ligaški nogomet!

Dobivši licencu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za odigravanje Prve HNL,  Stadion na riječkoj Kantridi ponovno je uvršten na popis stadiona na kojima se mogu igrati prvoligaške utakmice, pa je  će se na njemu odigrati i utakmica doigravanja za popunu Prve HNL između Orijenta 1919 i Istre 1961.

Komisija za licenciranje HNS-a dala je “zeleno svjetlo” stadionu na kojem se prva utakmica odigrala davne 1913. godine, a apsolutni rekord posjećenosti stadiona postignut je 1999. kada je na Kantridi gostovao Osijek. Tada se okupilo oko 26.000 ljudi, a u novijoj povijesti je bilo predviđeno da se na mjestu Kantride izgradi potpuno novi stadion s oko 14 000 sjedećih mjesta i standardima UEFA-4 kategorije. Zbog toga je HNK Rijeka 2015. godine prešla na stadion Rujevica…

Na Kantridi će se iduće sezone sigurno igrati drugoligaški nogomet, s obzirom da ga je kao stadion prijavila Opatija, a ovisno o uspjehu Orijenta možda i prvoligaški!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari