TUGA U STOCU

Galerija | Pogledajte šokantne slike kuće preminule Elmire (28) na koju je zbog potresa pala stijena

U mjesto se uvukao strah od novih potresa i padanja stijena. Djevojka je bila u hodniku kuće u trenutku kad je stijena pala. Susjedi su je prevezli do mostarske bolnice, nije joj bilo spasa

Reporteri Dnevnog Avaza stigli su do kuće u Stocu u kojoj je poginula Elmira Sefo. Na nogama su policija, civilna zaštita i mještani koji svjedoče da se ogromna stijena odvalila s brda i srušila na kuću u trenutku potresa u kojoj su bili Elmira, njeni roditelji i sestra.

Preminula je u mostarskoj bolnici “Dr. Safet Mujić”, unatoč naporima liječnika. Elmirini roditelji i sestra lakše su ozlijeđeni i u bolnici su u Mostaru. 

Preko krova kuće postavljena je cerada koja prekriva rupu koju je napravila stijena, u tijeku je očevid, javljaju reporteri Avaza

Mještani kažu da se boje novih podrhtavanja i mogućih odrona stijene, a do sad je već zabilježeno 30-ak naknadnih potresa. 

Prema pisanju 24sata, Elmira je bila u hodniku u trenutku kada je stijena probila krov i pala u kuću. Susjedi su prvi pomogli i odvezli je u bolnicu. 

Mnogi se od djevojke opraštaju na društvenim mrežama. Posljednje sate života provela je u molitvi u džamiji povodom povodom Ramazana.

“Ispostila je dan petka. Iftarila u džamiji. Hizmetila postačima. Klanjala jaciju i teraviju.
Otišla kući nakon teravije. I preselila na ahiret… Rahmet njenoj dobroj duši i da je Milostivi obaspe Svojom milosti i oprostom. A njenoj porodici da podari nagradu za sabur i ponovni susret sa voljenom Elmirom. Svi smo mi Allahovi i Njemu ćemo se vratiti”, samo je jedna od poruka oproštaja, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari