POČETAK AKCIJE

Video | Pogledajte video: Točno u 6:10 sati u Rijeci se začula sirena za opću opasnost, nestvarni prizori opustjelog grada

Očekuje se da bi sve trebalo biti završeno otprilike do podneva, kad će sirene opet označiti povratak u normalu. Dio od petsto stanara, koliko ih je evakuirano na prostoru oko riječke luke, noć je provelo u Dvorani Mladosti

Evakuacija u Rijeci započela je jučer od ranog jutra, a do 22 sata centar Rijeke trebao je biti prazan kako bi sve bilo spremno za ono što slijedi.

Oko 6 ujutro, sirena za opću opasnost označila je početak akcije tegljenja i deaktiviranja mine mine zaostale iz perioda Drugog svjetskog rata, koja je pronađena u riječkoj luci.

Ekipa RTL-a bila je jutros na terenu iz uz svu sigurnost zajedno s vojskom, policijom i civilnom zaštitom popratila početak akcije.

Iz Stožera civilne zaštite Grada Rijeke najavili su da će minu plovilom prevesti na predviđenu lokaciju na moru u Riječkom zaljevu i neutralizirati.

Očekuje se da bi sve trebalo biti završeno u popodnevnim satima kada će sirene opet označiti povratak u normalu.

Dio od petsto stanara, koliko ih je evakuirano na prostoru oko riječke luke, noć je provelo u Dvorani Mladosti, javlja RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari