U TIJEKU JE PRETRAŽIVANJE

Policija upala u stan ministra Horvata! Provjerava se njegova uloga u zloporabama vezanim uz bivšu pomoćnicu Anu Mandac?

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Mandac USKOK sumnjiči da je na zamolbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat

Policija je jutros započela pretragu stana ministra Darka Horvata. Kako javlja Telegram, istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama s kojima je već povezana njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac.

Nju USKOK sumnjiči da je na zamolbu Josipe Rimac sređivala obrtnicima potpore  Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat. Ana Mandac bila je Horvatova pomoćnica od 2016. godine, a sama je otkrila da ju je on zvao da dođe u ministarstvo te je kao njegova pomoćnica primala plaću od 13.296 kuna. Ona je 2020. uhićena zajedno s Josipom Rimac i još 11 osoba.

Ana Mandac slučajno je ulovljena u komunikaciji s Josipom Rimac koja je tražila od nje da trojici poduzetnika omogući državne potpore. Jedan od njih dobio je 185 tisuća kuna, a dvojica po 200 tisuća kuna u 2019. godini, prenose RTL Vijesti.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, uz Darka Horvata pod sumnjom policije i USKOKA- je i ministar mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te potpredsjednika Vlade, ministar bez portfelja Boris Milošević.

Na listi osumnjičenih navodno je i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, te jedan državni tajnik iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari