VELIKA ČAST

Poljski veleposlanik odao priznanje HGSS-u: ‘Moj duboki naklon. Nećemo vam ovo zaboraviti’

Foto: HGSS

Jedna od najopsežnijih potraga HGSS-a ove godine je traganje za Poljakom koji je na Biokovu nestao 31. srpnja.

Unatoč brojnim spasiocima i resursima koji su bili uključeni u aktivnu potragu, nažalost, nesretni Poljak nije pronađen pa se potraga nastavila, ali manjim intenzitetom. Točnije, prešla je u fazu takozvane pasivne potrage.

No, veleposlanik Republike Poljske je u četvrtak poslao pisanu zahvalu ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću u kojoj izražava najviše priznanje članovima HGSS-a Stanica Makarska.

”Želim uputiti izraze mog najvišeg priznanja i zahvalnosti pripadnicima makarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, koju vodi Ante Kukavica. Pripadnici makarske stanice proveli su spasilačku akciju bez presedana, koja je imala za cilj pronalazak poljskog državljanina nestalog 31. srpnja na Biokovu.

Potpuno sam svjestan koliko su opasni, teški i iscrpljujući bili svi napori koje su tijekom deset dana bez prestanka poduzimali spasitelji te kakve je financijske izdatke akcija povukla za sobom.

Ta desetodnevna akcija bila je ne samo prikaz profesionalizma najvišeg stupnja i velikog angažmana, nego i izraz čisto ljudske solidarnosti, što nikada nećemo zaboraviti.

Nisam u stanju doprijeti do svake osobe, stoga na Vaše ruke upućujem i za Vašim posredništvom zahvaljujem i svima ostalima uključenima u akciju pronalaska: pripadnicima drugih stanica HGSS-a koji su nesebično višekratno ugrožavali svoje živote kako bi pomogli poljskom državljaninu, zahvaljujem se predstavnicima vojske i ratnog zrakoplovstva, zahvaljujem članovima hrvatskih planinarskih društava i svima onima, koji su pokazali veliko srce sudjelujući u traganju za poljskim državljaninom.

Hrvatski spasitelji ponovno su dokazali da je slava koja ih okružuje ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu, u potpunosti zaslužena. Upućujem im duboki naklon i želim što manje spasilačkih akcija – a ukoliko ć biti neophodne – da završe s uspjehom”, napisao je poljski veleposlanik Božinoviću.

https://www.facebook.com/hgssmakarska/photos/a.1303545553122168/2149264501883598/?type=3

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari