POČINJE U 21 SAT

Predstava Sretna kućica GKL-a Rijeka u utorak stiže na gostovanje u Kostrenu

U organizaciji Centra kulture Kostrena, u utorak, 14. lipnja na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena održat će se predstava Gradskog kazališta lutaka, Sretna kućica.

Predstava za najmlađe Sretna kućica autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz i u režiji Morane Dolenc nastala je prema istoimenoj nagrađivanoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas s ilustracijama Darka Macana, napisanoj prema intrigantnoj, istinitoj priči o osnivanju prve knjižnice u malom selu Kuti u Gorskom kotaru još 1936., i to na poticaj samih seljana.

Priča o toj, možda najmanjoj, knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj, koja je posebnost u hrvatskim, pa i u europskim okvirima, dobila je sada i svoju lutkarsku inačicu te djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnome svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove. Ova mala putujuća predstava približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava, baš kao što je i knjižnica, prava “sretna kućica”, oplemenjivala i olakšavala život na selu u vrijeme ekonomskih kriza, kako nekada tako i danas.

Predstava će započeti u 21 sat, a organizatori poručuju svima neka za sobom uzmu jastučiće i uživaju u predstavi.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari