LOPOVI 'OPERIRAJU' DOK STE VI NA GODIŠNJEM

Provaljeno u kuće u Crikvenici i Malom Lošinju! Lopovi odnijeli novac, nakit… Policija upozorava na oprez!

Pixsell

U srijedu je policija zaprimila par prijava o počinjenju provala u obiteljske kuće i vikendice stoga pozivaju građane na povećani oprez i poduzimanje mjera samozaštite. Nepoznati počinitelji provalili su u obiteljsku kuću u Crikvenici, kao i  u vikend kuću na području Malog Lošinja, iz kojih su otuđili nakit, novac i druge predmete. Policija počinitelje još uvijek nije otkrila, a materijaln šteta se procjenjuje na više od 180 tisuća kuna.

Tijekom ljetnih mjeseci zbog odlaska na odmor, mnogi građani napuštaju svoje domove pa kako ne bi postali žrtvom ove vrste kaznenih djela, policija savjetujemo sljedeće:

-Zaključavajte vrata bez obzira koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma,
-Ne zaboravite na otvorene prozore ili balkonska vrata,
-Ne ostavljajte ključeve stana ili kuće na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena…)
-Ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja, koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da ste u svom domu,
-Ne pričajte svima da odlazite iz kuće i ne ostavljajte poruke na telefonskim sekretaricama da ste odsutni,
-Ne spremajte cvijeće s balkona i prozora, tako dajete poruku da niste u kući,
-Novac i druge dragocjenosti ne čuvajte u kući već u banci, a ako ih već imate  u kući onda ih pohranite u za to namijenjenom sefu,
-posebice novac i vrijednosti ne držite u spavaćoj sobi (ladice, madraci), jer „lopovi“ najprije traže upravo na tim mjestima,
-Zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše  mogli identificirati,
-Novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne s PIN brojevima,
-Ako možete ugradite protupravalna vrata,
-Spremite ljestve i druge predmete  koje bi provalnici mogli koristiti,
-Ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete,

Iz policije također napominju kako ukoliko provalnika zateknete u stanu, kako je vaša sigurnost i vaše obitelji najvažnija.  Stoga provalnika ne pokušavajte uloviti, već odmah pozovite policiju na broj 192! Ako provalnika niste zatekli u domu, također pozovite policiju. Predmete ne spremajte i ne dirajte kako ne biste uništili korisne tragove koji mogu pomoći otkrivanju provalnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari