RIJEKA-LOKOMOTIVA

Šimun Butić nakon prvog pogotka u dresu Rijeke: “Fenomenalan je osjećaj postići prvijenac pred Armadom”

Točno devet minuta na travnjaku na ovosezonskoj prvenstvenoj premijeri trebalo je mladom ofenzivcu Rijeke Šimunu Butiću za prvi seniorski pogodak u dresu Rijeke kada je riječ o službenim utakmicama, a kojim je stavio točku na “i” 500. HNL pobjede našeg kluba.

– Osjećaj je fenomenalan. Postići prvijenac pred Armadom je nešto posebno i doista se osjećam sjajno. Slavlje? Zabio sam pred Armadom pa sam ostao slaviti s njima, rekao je Šimun Butić koji je još od prve službene utakmice za Rijeku, u posljednjem kolu prošle sezone protiv Slaven Belupa, dobio dobru konekciju s riječkom publikom.

– Na onoj prvoj utakmici sam osjetio da publika voli mladog igrača koji se trudi i zalaže, drago mi je što su to u meni prepoznali, a ja ću se potruditi da im priuštim što više radosnih trenutaka.

Butiću je za seniorski prvijenac trebala 41 minuta (27 protiv Slaven Belupa, pet protiv Corvinula i devet protiv Lokomotive) što vjerojatno nije mogao ni sanjati uoči ljetnih priprema.

– Nisam baš očekivao da će se prvijenac dogoditi ovako brzo, ali svakako sam se tome nadao. Vjerujem u sebe, našao sam se u prilici pa nisam puno razmišljao što treba učiniti.

Butić po svojim fizičkim karakteristikama ispunjava sve zahtjeve modernog nogometa, a brojke sprinterskih dionica već sada su mu na razini najjačih svjetskih liga. Kada tome doda mirnoću u igri, koja će neupitno doći s iskustvom, nema dvojbe da njegovo vrijeme tek dolazi.

– Kada su treninzi dobri onda se sve to isplati i vrati. Želja mi je nastaviti tako, dobro raditi na treninzima, pružati što trener od mene očekuje i zabijati golove. Akcija za pogodak? Razmišljam da uvijek moram završiti u kaznenom prostoru i nadati se lopti. Ovaj put sam imao sreće, lopta je došla baš do mene, u pravi trenutak da poentiram.

Pozitivne reakcije s tribina nakon utakmice su se prelile u svlačionicu gdje su Šimunu čestitali trener i suigrači.

– Svi su bili sretni zbog pobjede i mog pogotka, odmah su čestitali što mi puno znači za samopouzdanje i da me potaknu za više. Morat ću ih malo počastiti zbog prvijenca, ha, ha… Od koga su bile ostale čestitke? Najviše njih od obitelji. Imamo grupu u kojoj me dočekalo više od stotinu poruka. Posebno mi je drago što me tata došao gledati na utakmicu i što sam postigao pogodak.

Pogodak protiv Lokomotive je arhiviran, u mislima Šimuna i suigrača je već Elfsborg i europski ispit.

– Nadam se da će biti puno navijača i da će nam pomoći u našem cilju da izborimo grupnu fazu Europske lige. A ja se nadam da ću igrati, možda se ponovo naći u nekoj prilici za postići pogodak. Ali samo da izborimo prolaz dalje, nebitno tko će biti strijelac, zaključio je Šimun Butić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari