ISPRIČALI SU SE

U Podravini pokopali živog čovjeka, a on se našalio: ‘Volio bih vidjeti kako je umrijeti dok sam još živ!’

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Na stranicama lokalnog tjednika Glas Podravine od umirovljenog liječnika koprivničke kirurgije dr. Srećka Lista oprostile su se kolege misleći da je umro. No, on ima 93 godine i još je živ.

“Našem dugogodišnjem članu, poštovanom i uglednom umirovljenom liječniku prim. dr. med. Srećku Listu… 1927. – 2020.”, stajalo je na stranicama sa zahvalama.

Poznanici su ga nazvali u nevjerici kako bi mu priopći tu vijest, na što je on rekao: “Ja umro?”.

Dr. Elizabeta Horvatić, predsjednica Hrvatske liječničke komore, objasnila je kako je došlo do pogreške.

“Primili smo informaciju iz nekoliko izvora da je naš umirovljeni liječnik preminuo prije više tjedana. S obzirom na koronu i cijelu situaciju, i izvore informacija, nismo ništa sumnjali. Kao što to činimo našim kolegama, tako smo i ovaj put odlučili se oprostiti objavom i posljednjim pozdravom”, rekla je.

Kazala je i kako joj je neizmjerno žao te je odmah nazvala dr. Lista.

“Ispričala sam mu se, a on je to shvatio u šali. Kazao je kako bi samo „volio vidjeti taj posljednji pozdrav, da vidi kako bi to izgledalo kad se stvarno dogodi“. Ne ljuti se, a nama iz Komore stvarno je žao”, objasnila je za Podravski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari