VATERPOLO – FINALE KUPA HRVATSKE: U sudaru divova Jug “za dlaku” bolji od Primorja EB 10:8

foto: facebook VK Primorje

ZADAR – Plivalište Višnjik. Finalna utakmica Kupa Hrvatske.

JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač, Macan, Fatović, Lončar (1), Joković (1), Garcia, Marković, Ivanković, Bautović, Perrone (5), Benić, Obradović, Popadić, Vrlić (3).
Trener: Vjekoslav Kobešćak.

PRIMORJE ERSTE BANKA: Vićan, Burić, Radu (2), Krapić, Vrlić, Vukičević, Muslim (1), Petrović, Dedović (1), Echenique (2), Šetka (2), Bošković, Čubranić, Buljubašić.
Trener: Ivan Asić.

Nakon još jedne epske vaterpolske bitke Juga i Primorja, fantastičnoj utakmici finala Kupa Hrvatske, Dubrovčani su na pogon sjajnog Brazilca Perronea (čak polovica golova Juga!) bili za dlaku bolji, i osvojili trofej pobjednika Kupa. Riječane je poraza stajala lošija iskorištenost igrača više u zadnje dvije četvrtine susreta i činjenica da nisu mogli “zauzdati” nevjerojatnog Brazilca.

Finalna utakmica ovogodišnjeg Kupa Hrvatske u vaterpolu krenula je vatrometno: gotovo tijekom cijele prve četvrtine strijelci bez promašaja, iskorištenost igrača više – besprijekorna, i to je rezultiralo vodstvom Riječana od 3:2 golovima Muslima, Šetke i Dedovića, dok su za Jug poentirali Vrlić i Joković. Primorjaši su imali na kraju prve četvrtine i dvije prilike za povećanje vodstva i odlazak na dva gola razlike, međutim u susretu ovako izjednačenih suparnika tu prvu meč loptu primorjaši nisu iskoristili. Štoviše, Perrone je dalekometnim šutem iz prekršaja zabio za 3:3 desetak sekundi prije kraja četvrtine.

primorje2

U drugoj četrvrtini treneri su savjetovali igrače da se više posvete obrani što je rezultiralo daleko manjim brojem golova – četvrtina je završila rezultatom 1:0 za Jug, a taj jedini zgoditak u drugoj četvrtini postigao je ponovno rasploženi Perrone.

Treća četvrtina naznačila je da bi susret mogao otići na stranu jugaša – Riječani nisu iskoristili nekoliko obećavajućih napada, postotak iskorištenosti igrača više strašno je pao, i jugaši se odvajaju na dva gola razlike, najprije Vrlić za 5:3, smanjuje Echenique na 5:4, ali raspoloženi Perrone povećava na 6:4. S tim rezultatom okončan je treći dio utakmice, i bilo je jasno da primorjaše čeka iznimno težak zadatak da se na kraju utakmice vrate barem u egal. Pored toga, Burić i Petrović zbog po tri isključenja više nisu mogli ulaziti u igru.

Riječani odlično kreću u zadnju četvrtinu – Echenique ponovno zabija za smanjenje vodstva Juga na 6:5. U sljedećem napadu odlični Vićan brani dalekometni pokušaj Perronea, i Primorje kreće po izjednačenje u čemu i uspjeva – Šetka zabija dalekometnim projektilom lukavo žabicom u Bijačevu stranu! 6:6!

No već u sljedećem napadu nakon pogođene prečke lopta dolazi ponovno do za Riječane neuhvatljivog Perronea koji zabija s poludistance, i to je ponovno vodstvo za Jug – 7:6. Nakon nekoliko obostrano neiskorištenih napda, Radu prihvaća jednu odbijenu loptu i s nekih 6-7 metara “zakucava” pod prečku Bijačevih vratiju – 7:7!

No odmah u sljedećem napadu jugaša Muslim je isključen, Perrone vrhunski pronalazi Vrlića na tri metra od Vićana, i to je novo vodstvoi Juga 8:7. Mogu li Riječani ponovno uzvratiti, veliko je pitanje – tri i pol minute prije kraja snage su na izmaku… Bijač brani, njegova deveta obrana (toliko ih u tim trenucima ima i Vićan), srećom u kontri jugaši ne iskorištavaju dobru poziciju za povećanje vodstva. Srećom, na drugoj strani Vićan presijeca jednu loptu, a Asić zove minutu odmora dvije minute prije kraja utakmice.

Riječani nažalost loše organiziraju napad, a u kontri peterac za Jug uz isključenje Muslima. Perrone je siguran, i Jug odlazi na nedostižnih 9:7. I još za kraj, Lončar sjajno lob udarcem preko Vićana potvrđuje pobjedu. Radu smanjuje na 10:8.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari