SVEČANA AKADEMIJA

Vaterpolo klub Opatija proslavio 40. obljetnicu osnutka; Opatija dobiva i zatvoreni bazen!

Vaterpolo klub Opatija obilježio je sinoć 40. obljetnicu osnutka i djelovanja svečanom akademijom u Centru Gervais, a raspon generacija koje su prisustvovale najbolje svjedoče o značaju ovog sportskog kolektiva ne samo u regionalnim, već i u nacionalnim okvirima.

O značaju kluba govorio je predsjednik Danijel Premuš, koji se prisjetio svih koji su stvarali klub i djelovali do danas, o povijesti je govorio doživotni počasni predsjednik Arno Blecich, a čestitke su uputili gradonačelnik Fernando Kirigin i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a Sonja Šišić.

– Moram priznati da kada vas vidim u ovakvom broju da mi zaigra oko srca i da mogu biti ponosan da sam trenutno predsjednik ovako jedne velike obitelji, bogate povijesti. Kroz našu obitelj prošlo je mnogo članova, djece. Mojih vršnjaka, idola, a danas uspješnih ljudi. Dopala me s jedne strane nezahvalna uloga, a s druge strane čast da napravim retrospekciju 40. godina bogate povijesti s kojom možemo biti ponosni, kazao je Premuš koji je pritom citirao jedan novinski članak iz 80-ih godina prošlog stoljeća koje su pisale o fenomenu vaterpola u Voloskom, ali i u kratkim crtama kroz osobni pogled ispričao povijest kluba do današnjeg dana.

VIDEO DANA:

Gradonačelnik Opatije vaterpolistima je najavio najljepši poklon koji sanjaju već 40 godina – zatvoreni bazen, koji bi trebao biti otvoren najkasnije do 2024. godine.

– Kad sam 2009. godine kao sportaš ušao u politiku imao sam misiju, a to je izgradnja sportske dvorane. Neću reći da sam ju izgradio sam, ali mislim da sam dosta zaslužan da je ona tamo gdje je. Isto tako jako dobro znam što znači infrastruktura za svaki sport tako da je moja misija u narednom periodu i realizacija bazena. Da sam uspio riješiti jedan detalj vezan uz zemljište na predviđenoj poziciji danas bi moj poklon bila maketa bazena i prezentacija tog objekta. Geodet i predstavnici Hrvatskih voda su na licu mjesta, obzirom da se rješava jeda vodotok, ali ima puno izgleda da se riješi i da mogu potvrditi tu lokaciju. Bazen ne mogu sam napraviti, ali mogu uz vas i vaša poznanstva. Vjerujte u taj bazen kao što sam ja vjerovao u sportsku dvoranu koja je došla, poručio je Kirigin te dodao da će sve dati od sebe da bazen bude otvoren najkasnije do 2024. godine.

Prisutnima se obratio i doživotni počasni predsjednik kluba Arno Blecich.

– Gledajući s današnje perspektive prvih deset godina od osnivanja Kluba, vodilo nas je srce a manje razum. U toj, nadam se nikad ne završenoj priči, prolazili smo kroz dječje bolesti, od smijeha do suza. Bez velikog broja entuzijasta i volontera, nikad se ne bi mogla nastaviti ova priča. Sanjali smo svoj vaterpolo dom, eto sve do današnjih dana, a nadam se da će se to konačno i dogoditi. Davali smo svoje vrijeme, svoj novac, ali nikad nam to nije bilo žao. Rezultat toga je i ova lijepa godišnjica, istaknuo je Blecich.

Zahvalnicu svojim minulim radom u klubu zaslužili su O’Brien Sclaunich, Vlado Bosner, Marina Žagar, Dragan Kinkela, Ljubo Linšak, Alberto Kontuš, Berislav Matijević, Zvonko Brkljačić, Mauro Mervcich, Nikica Pažin, Danko Jerković, Ženska ekipa VK Opatija predvođena trenerom Zoranom Coferom, zatim Fernando Kirigin ispred Grada Opatije, Rajko Vukelić ispred tvrtke Vulkan Nova, Tomislav Palalić ispred Zračne luke Rijeke i Damir Glavan uime VK Primorje EB te posthumno Dragan Stojanov, Duško Paro, Zdravko Žagar i Miro Mustapić. Plakete za ostvarene izuzetne sportske rezultate koje su dodijeljene Danijelu Premušu, Nikoli Frankoviću i Goran Volareviću uručio je Arno Blečić.

Vrhunac večeri bla je dodjela plaketa za izniman doprinos u stvaranju kluba koje su zaslužili Miloš Vrenc, Arno Blecich, Josip Španjol – Bepo, Juraj Cirković, Dražen Opala, Rudolf Mozetić, Ivo Matacin te posthumno Radomir Premuš, Krunoslav Brguljan, Boris Liber i Nikola Pajalić.

Prigodne poklone Vaterpolo klubu su uručili i predstavnici JK Opatija, Sportskog saveza grada Opatije, Zajednice sportova PGŽ-a i Hrvatskog vaterpolo saveza.

Akademiju koju je uveličao nastup Antonia Krištofića i Matea Žmaka, vodio je Robert Ferlin, a okončana je zajedničkim fotografiranjem uz želje da se uskoro ponovo okupe, dok je publiku na izlasku ispratila himna opatijskih vaterpolista u izvedbi Opatijskih suvenira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari