HAŠK-ORIJENT 1919 1:2: Mateo Monjac prekrasnim eurogolom donio pobjedu Krimejčanima!

Nogometaši Orijenta 1919 nastavili su niz pozitivnih rezultata novim trobodom kod HAŠK-a na Peščenici. Krimejčani su time zadržali poziciju koja im donosi borbu za napredovanje u viši rang natjecanja

HAŠK-ORIJENT 1919 1:2

ZAGREB – Igralište Peščenica. Utakmica 30. kola Treće HNL Zapad. Gledatelja: 100. Sudac: Zdravko Fotivec (Špičkovina)

Strijelci: 1:0 Matteoni (1′), 1:1 Iličić (43′), 1:2 Monjac (72′)

HAŠK: Spudić – Blaževski, Miloš, Kos (od 16′ Vinković), Kondres , Sliško, Matteoni, Karoglan, Kaltak (od 79′ Bradić), Balabanić Džoić (od 63′ Aščić), Krajačić

ORIJENT 1919: Herman – Vidas, Jergović, Tadejević, Čanković , Mohorovičić, Fatić, Monjac, Fumić (od 90′ Vukajlović), Mioč (od 55′ Gerc), Iličić (od 70′ Žeželj)

Mateo Monjac nadavao se golova u dosadašnjoj karijeri, ali ovaj posljednji – vrijedan tri boda na gostovanju kod HAŠK-a – posebno će pamtiti i on, i suigrači i navijači Orijenta 1919. Bio je to prekrasan gol iz slobodnog udarca u stilu, pa ne pretjerujemo, Ronalda ili Messija – Monjac je fino prebacio “živi zid” domaćih a opet dovoljno snažnim udarcem da lopta bude jednostavno neuhvatljiva za domaćeg vratara Spudića.

Anulirali su time Krimejčani u potpunosti rano vodstvo domaćih koje im je već u 1. minuti donio Matteoni nakon jedne nesmotreno izgubljene lopta u obrani gostiju. Matteoni je prihvatio loptu na dvadeset metara od gola i pogodio malu mrežu gola gostiju.

Odgovorio je Orijent 1919 potkraj prvoga dijela utakmice, nakon nekoliko neiskorištenih prilika. 1:1 Krimejčanima je donio ove sezone raspucani Iličić! Nakon kornera Edin Fatić je pucao glavom a odbio loptu samo do Miroslava Iličića koji je iz blizine zatresao mrežu.

I onda je u 72. minuti stigao najljepši trenutka utakmice – nakon prekršaja na dvadeset metara od domaćeg gola Mateo Monjac “skida paučinu” iz rašlji za vrijednu pobjedu gostiju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja