HAŠK-ORIJENT 1919 1:2: Mateo Monjac prekrasnim eurogolom donio pobjedu Krimejčanima!

Idi na originalni članak

Nogometaši Orijenta 1919 nastavili su niz pozitivnih rezultata novim trobodom kod HAŠK-a na Peščenici. Krimejčani su time zadržali poziciju koja im donosi borbu za napredovanje u viši rang natjecanja

Oglas

HAŠK-ORIJENT 1919 1:2

ZAGREB – Igralište Peščenica. Utakmica 30. kola Treće HNL Zapad. Gledatelja: 100. Sudac: Zdravko Fotivec (Špičkovina)

Strijelci: 1:0 Matteoni (1′), 1:1 Iličić (43′), 1:2 Monjac (72′)

HAŠK: Spudić – Blaževski, Miloš, Kos (od 16′ Vinković), Kondres , Sliško, Matteoni, Karoglan, Kaltak (od 79′ Bradić), Balabanić Džoić (od 63′ Aščić), Krajačić

ORIJENT 1919: Herman – Vidas, Jergović, Tadejević, Čanković , Mohorovičić, Fatić, Monjac, Fumić (od 90′ Vukajlović), Mioč (od 55′ Gerc), Iličić (od 70′ Žeželj)

Mateo Monjac nadavao se golova u dosadašnjoj karijeri, ali ovaj posljednji – vrijedan tri boda na gostovanju kod HAŠK-a – posebno će pamtiti i on, i suigrači i navijači Orijenta 1919. Bio je to prekrasan gol iz slobodnog udarca u stilu, pa ne pretjerujemo, Ronalda ili Messija – Monjac je fino prebacio “živi zid” domaćih a opet dovoljno snažnim udarcem da lopta bude jednostavno neuhvatljiva za domaćeg vratara Spudića.

Anulirali su time Krimejčani u potpunosti rano vodstvo domaćih koje im je već u 1. minuti donio Matteoni nakon jedne nesmotreno izgubljene lopta u obrani gostiju. Matteoni je prihvatio loptu na dvadeset metara od gola i pogodio malu mrežu gola gostiju.

Odgovorio je Orijent 1919 potkraj prvoga dijela utakmice, nakon nekoliko neiskorištenih prilika. 1:1 Krimejčanima je donio ove sezone raspucani Iličić! Nakon kornera Edin Fatić je pucao glavom a odbio loptu samo do Miroslava Iličića koji je iz blizine zatresao mrežu.

I onda je u 72. minuti stigao najljepši trenutka utakmice – nakon prekršaja na dvadeset metara od domaćeg gola Mateo Monjac “skida paučinu” iz rašlji za vrijednu pobjedu gostiju!

Exit mobile version