MIRNO SPAVAJTE

Evo kako najbolje zaštititi dom od poplava, bujica i ostalih nepogoda

Ilustracija

Troškovi saniranja šteta od elementarnih nepogoda težak su udarac za vaš kućni budžet, ali možete biti sigurni uz pouzdanog partnera

Vremenski uvjeti uzrokovani klimatskim promjenama posljednih godina sve su nepredvidljiviji i dovoljno je samo nekoliko minuta da izgubite ono što ste godinama gradili. Poplave, bujice, snježni nanosi i ostale elementarne nepogode sve su češća pojava, a kada se dogode najveća šteta nastaje na imovini.

Razorna snaga prirode zadnjih nekoliko godina pokazala je koliko je osiguranje pomoglo onima koji su svoj dom osigurali na vrijeme te da je novac uložen u osiguranje višestruko manji u usporedbi s troškovima saniranja nastalih šteta. Posebno su toga svjesni građani na područjima gdje su česti izljevi vode iz rijeka i jezera, odnosno na područjima gdje je veći rizik od poplava.

Više od 180.000 klijenata osiguranje svoje nekretnine povjerilo je Croatia osiguranju koje je njihovo povjerenje zavrijedilo brzom obradom zahtjeva, jednostavnom online prijavom šteta te njihovom sigurnom isplatom. Croatijino osiguranje imovine obuhvaća dvije vrste osiguranja – osiguranje građevinskog dijela i osiguranje stvari u kućanstvu. 

Odlučite li osigurati samo stvari u kućanstvu, policom ćete pokriti namještaj, tehniku, odjeću i obuću, novac, nakit i umjetnine, troškove izrade osobnih isprava i dokumenata, zidne i podne obloge, rolete te stakla na prozorima i vratima.

Građevinski dio osiguranja pokriva sve građevinske dijelove kuće ili stana, pločice i parkete, instalacije poput bojlera, klima i solarnih ploča, pomoćne objekte, ograde, a pokriva rizike kao što su od direktan udar groma, oluja, tuča, poplava, bujica, visoka voda, snježna lavina i pritisak snijega. 

Za višegodišnje police možete ostvariti popust od 10 posto, 5 posto popusta na jednokratno plaćanje, a moguće je i plaćanje na 12 rata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari