BESPLATNE EDUKACIJE DILJEM HRVATSKE

Što stvarno mislite o umjetnoj inteligenciji? Sudjelujte u istraživanju!

Sjećate li se vremena kad je umjetna inteligencija bila samo priča iz filmova? Danas je to naša stvarnost. Od pametnih asistenata na mobitelima do naprednih alata u školama, umjetna inteligencija polako, ali sigurno postaje dio našeg svakodnevnog života.

No, postavlja se pitanje – koliko mi zapravo razumijemo ovu tehnologiju? Što ona znači za nas, naše poslove, našu djecu? Hoće li nam olakšati život, omogućiti više slobodnog vremena ili poboljšati obrazovanje naše djece? S druge strane, brinemo se – hoće li AI preuzeti poslove, ugroziti sigurnost ili stvoriti svijet koji ne možemo kontrolirati? Jesmo li spremni za sve promjene koje AI donosi?

Istraživanje koje daje odgovore

Kako bi pronašli odgovore na ova pitanja, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) pokrenula je istraživanje o tome koliko smo upoznati s umjetnom inteligencijom i kakve stavove imamo prema njoj. Poseban naglasak je stavljen na obrazovanje – kako AI može pomoći učenicima i nastavnicima, ali i koji su izazovi koje ova tehnologija donosi.

Sada imate priliku podijeliti svoje mišljenje. Sudjelovanjem u istraživanju pomoći ćete razumjeti kako građani Hrvatske doživljavaju umjetnu inteligenciju, posebno u obrazovanju. Za svaki ispunjen upitnik, donirat će se 1 euro Zakladi ‘Hrvatska za djecu’, a 10 sudionika dobit će priliku za ekskluzivno sudjelovanje na CroAI Christmas Partyju i susret sa stručnjacima iz svijeta umjetne inteligencije.

👉 Ispunite upitnik ovdje

Besplatne edukacije diljem Hrvatske

No, CroAI tu ne staje. Osim istraživanja, provode i seriju besplatnih edukacija pod nazivom “AI se educiraj” u 12 gradova diljem Hrvatske. Ove edukacije pružaju priliku da naučite osnove umjetne inteligencije, razumijete kako ona može pomoći u obrazovanju i saznate koji su etički izazovi koje donosi.

Sve edukacije su besplatne, a sudionici dobit će certifikat o sudjelovanju. Termine edukacija i mogućnosti prijave možete pronaći na CroAI kalendaru.

Zašto je važno sudjelovati?

Umjetna inteligencija više nije stvar iz filmova – ona je ovdje, oblikuje našu sadašnjost i budućnost. Sudjelovanjem u istraživanju i edukacijama možete pomoći da bolje razumijemo njen utjecaj. Pitanje nije hoće li AI utjecati na naše živote, već kako ćemo se mi kao društvo prilagoditi i iskoristiti sve prednosti koje ona nudi.

👉 Ispunite upitnik ovdje i pridružite se edukacijama.

Istraživanje se provodi u okviru Tematske sustavne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u tematskom području “Umjetna inteligencija i društveni razvoj.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari