inovativna platforma za dostavu

Wolt slavi 10. godina globalnog uspjeha: prekretnice, rast i vizija za budućnost

Wolt, inovativna platforma za dostavu i lokalnu trgovinu te vodeća takve vrste u Hrvatskoj, obilježava deset godina poslovanja. Osnovan 2014. godine u Helsinkiju od strane šestorice prijatelja, Wolt je prošao impresivan put od malog startup-a u jednom gradu do globalnog lidera, prisutnog u više od 1.000 gradova u 28 zemalja diljem svijeta.

Od svog skromnog početka, Wolt je postao ključan igrač u gospodarskoj aktivnosti, ostvarujući više od 19 milijardi eura u podršci ekonomijama zemalja u kojima posluje. Kroz svoj rad direktno je podržao lokalne zajednice, naročito male i srednje poduzetnike. Wolt surađuje s više od 150.000 partnera trgovaca, generirajući preko 15 milijardi eura prodaje za lokalne trgovce. Istraživanje je pokazalo kako je 75% obroka naručenih putem Wolta ne bi bilo naručeno bez opcije dostave, što jasno pokazuje važnost ove platforme za lokalne restorane i trgovine.

Tijekom proteklog desetljeća, Wolt je proširio svoje usluge izvan dostave hrane, pokrivajući širok spektar proizvoda, uključujući namirnice, lijekove, elektroniku, cvijeće i mnogo više, čime je postao nezaobilazna platforma za lokalnu trgovinu. Također, platforma je globalno obradila više od 700 milijuna narudžbi, a najprodavaniji proizvod su hamburgeri, s prodanih više od 130 milijuna u raznim verzijama. Uspjesi platforme uključuju zanimljive rekorde poput dostave koja je obuhvaćala 4.000 kilometara kroz sedam zemalja, od Gruzije do Njemačke, te najskuplje narudžbe u vrijednosti od 8.559 eura, koja je uključivala elektroničku opremu poput iPhone uređaja i prijenosnih računala. Početkom ove godine Wolt je zabilježio 1 milijun naručenih buketa cvijeća od preko 2.000 cvjećara partnera.

Miki Kuusi, izvršni direktor Wolta i voditelj DoorDash International, izjavio je: “Ovo je nevjerojatno putovanje. Kroz suradnju s našim partnerima, korisnicima i timovima diljem svijeta, Wolt je izrastao u istinsku priču o uspjehu, ne samo u Finskoj, već i širom Europe i svijeta. Naša misija je uvijek bila donositi radost i jednostavnost, te podržavati lokalnu ekonomiju, a tek smo počeli.”

Zadovoljstvo korisnika također je na visokom nivou, s ocjenom kvalitete usluge koja se često kreće između 4,5 i 5 zvjezdica. U isto vrijeme, Wolt aktivno sluša povratne informacije dostavljača kako bi poboljšao radne uvjete, a rezultati pokazuju da više od 85% dostavljača ocjenjuje svoje iskustvo pozitivnim. Fleksibilnost rada i mogućnost zarade dodatnih prihoda ključni su faktori koji privlače mnoge dostavljače da se pridruže Woltu. 450.000 partnera dostavljača ostvarilo je približno 3 milijarde eura kroz fleksibilnu zaradu.

Wolt je također lansirao novitete poput značajke Wolt Plus i Wolt Market, koje omogućavaju korisnicima pristup širokom spektru proizvoda uz bržu i efikasniju dostavu. Ove usluge predstavljaju odgovor na potrebe modernih potrošača koji traže praktičnost i raznolikost u svakodnevnom životu. Wolt+ program, koji nudi neograničene dostave bez naknade za dostavu, dosegao je gotovo milijun pretplatnika, koji su do danas uštedjeli više od 200 milijuna eura.

  • 27 zemalja s preko 12.000 zaposlenika
  • više od 700 milijuna narudžbi i 3 milijarde eura fleksibilne zarade za više od 450.000 partnera dostavljača
  • više od 15 milijardi eura prodaje lokalnih trgovaca preko Wolta
  • 19 milijardi eura ekonomske aktivnosti na tržištima zemalja u kojima posluje
  • više od 130 milijuna prodanih hamburgera koji su najprodavaniji artikl
  • najčešća ocjena kvalitete usluge između 4,5 i 5 zvjezdica, 85% dostavljača ocjenjuje svoje iskustvo pozitivnim
  • gotovo milijun pretplatnika Wolt+ programa do danas je uštedjelo više od 200 milijuna eura

Wolt u Hrvatskoj posluje već 5 godina, omogućujući dostavu hrane i drugih proizvoda u čak 35 gradova. Platforma je postala ključni partner lokalnim, malim i srednjim poduzetnicima, nudeći im prilike za rast putem online prodaje i dostave. I u Hrvatskoj je, u proteklih šest godina, Wolt značajno doprinio razvoju lokalne ekonomije, osiguravajući nova radna mjesta i podržavajući lokalne trgovine i restorane.

Povodom desete godišnjice uspješnog globalnog poslovanja, ponosni smo na sve što smo postigli i utjecaj koji imamo na lokalne zajednice kako u svijetu tako i u Hrvatskoj u posljednjih šest godina. Kroz partnerstvo s trgovcima i dostavljačima, Wolt je postao ključni oslonac za mnoge male i srednje poduzetnike, omogućujući im da rastu i napreduju u izazovnom poslovnom okruženju. Naša misija i nakon 5 godina u Hrvatskoj ostaje nepromijenjena – povezati naše korisnike s najboljim lokalnim sadržajem uz snažnu podršku gospodarstvu zemlja u kojima djelujemo. Zajedno sa svojim Wolt timom u Hrvatskoj radujem se budućnosti i novim mogućnostima koje nas čekaju”, izjavio je Marin Šušnjar, generalni menadžer Wolta za Hrvatsku.

Wolt ne pokazuje znakove usporavanja. Gledajući unaprijed, misija Wolta u sljedećem desetljeću je unijeti više radosti, jednostavnosti i gospodarskih prilika u gradovima diljem svijeta. Tvrtka je posvećena daljnjem stvaranju radnih mjesta i podršci lokalnim gospodarstvenicima, što je osobito važno u izazovnim vremenima poput pandemije.

Wolt također nastavlja širiti svoje usluge, uključujući vlastiti lanac Wolt Market trgovina, čiji se poslovanje udvostručilo u posljednjoj godini. Platforma također nastavlja ulagati u alate poput Wolt oglasa, Wolt+ članstva i Wolt Capitala, koji omogućuju partnerima lakši pristup financiranju i rastu poslovanja.

U proteklih deset godina, Wolt je postao sinonim za jednostavnu, brzu i pouzdanu dostavu, kao i ključan partner za lokalnu trgovinu. Sa stalnim širenjem i inovacijama, kompanija je predvodnik u stvaranju novih gospodarskih prilika i olakšavanju svakodnevnog života korisnicima diljem svijeta.

Na linku pogledajte Woltov izvještaj i video “Desetljeće dostavljeno” koji ističe utjecaj koji smo ostvarili zajedno s našim kupcima i partnerima u gradovima diljem svijeta.

Za više informacija, posjetite www.wolt.hr

Preporučeno