EVO KOJE SU NAJČEŠĆE INTERVENCIJE

100. let helikopterske hitne službe u bazi Rijeka (Krk), od danas i noćni letovi

Nakon uspostave dnevnih letova helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) u četiri baze –Rijeci (Krk) Zagrebu, Osijeku, Splitu (Brač) od 1. srpnja uvode se i noćne intervencije u splitskoj i riječkoj bazi, najavljeno je iz Ministarstva zdravlja.

HHMS je strateški projekt Vlade vrijedan 62,5 milijuna, u sklopu kojega se provode primarne, sekundarne i međubolničke intervencije za akutno životno ugrožene pacijente. U protekla tri mjeseca zabilježeno je 208 uspješnih dnevnih intervencija, među kojima 99 u Splitu, 100 u Rijeci te po 7 u Zagrebu i Osijeku.

U njih oko 40 posto bila je riječ o vitalno ugroženim pacijentima zbog hitnog internističkog stanja. Osobe s dijagnozama traume zbrinjavane su u 25, a moždanog udara u 13 posto intervencija.

Najčešće intervencije bile su u Splitsko-dalmatinskoj županiji (47,5), u kojoj su zbrinjavani pacijenti na Hvaru, Visu i Braču, Slivnu te na autocesti A1. Slijedi Primorsko-goranska županija (45,6 posto), uključujući i intervencije u Klenovici i Sibinju Krmpotskome, Vrbovskom, Korenici te na otocima Susak i Unije

U nedjelju je obavljen stoti let Helikopterske hitne medicinske službe u bazi Rijeka!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari