PREDIVAN PROJEKT

12 obitelji s područja kontinentalne Hrvatske u sklopu projekta Prijatelji s mora besplatno ljetovali na Krku

Idi na originalni članak

U organizaciji Caritasa Biskupije Krk, a nastavno na suradnju s Caritasima Sisačke biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Zagrebačke nadbiskupije, uspješno je kraju privedena šesta sezona projekta Prijatelji s mora.

Oglas

Tom se hvalevrijednom inicijativom obiteljima s djecom slabijeg imovinskog stanja, koje dolaze s područja kontinentalne Hrvatske, omogućilo besplatno ljetovanje na području Biskupije Krk, i to tijekom turističke sezone.

Caritas je bio samo koordinator i posrednik u ovoj inspirativnoj priči, dok su privatni iznajmljivači svoje smještajne kapacitete ponudili za prihvat 12 obitelji, a kojima su bile obuhvaćene 52 osobe, od čega 31 mališan. Obitelji su bile smještene na kvarnerskim otocima – u Krku, Punatu, Šilu, Malom Lošinju, Palitu, Supetarskoj Dragi i Novalji. Uz donatore smještaja, projekt su podržali i donatori usluga (poput brodara ili ugostitelja), kao i sedam pružatelja novčanih donacija koje su pomogle u podmirivanju troškova puta, a čime je bilo prikupljeno 1.257,00 eura. Kroz projekt je tako ostvareno 321 noćenje, a njegova je ukupna vrijednost procijenjena na više od 9.000,00 eura. Neki od donatora smještaja koji su u inicijativu bili uključeni prijašnjih godina ostali su povezani s obiteljima koje su tada kod njih boravile, a uspostavljena prijateljstva i veze među obiteljima, njegovi su najljepši plodovi.

O svome krčkom iskustvu ovom su prigodom progovorili i članovi obitelji iz Siska:

– Prije nego li bilo što kažemo, želimo se zahvaliti Caritasu, ekipi koja stoji iza projekta Prijatelji s mora i svim donatorima koji su nam omogućili ovogodišnje ljetovanje. Putovali smo na otok Krk, u Šilo, prekrasno mjesto za obiteljski odmor. Ondje nas je dočekala, a potom i ugostila jako draga i ljubazna obitelj. Pritom smo dobili vožnju brodom i obilazak nekolicine otoka Kvarnerskog zaljeva, što nam je priskrbilo nezaboravno iskustvo. Također, moramo se zahvaliti lokalnom ugostitelju na večeri te iznajmljivaču ležaljki na plaži u Baški. Bilo je to u cjelini gledajući prekrasno ljetovanje te se nadamo da će se zahvaljujući ovoj vrijednoj inicijativi usrećiti još mnoge obitelji!

Exit mobile version