PREKO 5000 PORCIJA NESVAKIDAŠNJIH JELA

14. Bljak fest u Omišlju centralni je događaj ovogodišnjeg Mesopusta!

Inovativna gastro manifestacija Bljak fest u Omišlju će okupiti sve zaljubljenike u maškarano ludilo i nesvakidašnje gastro specijalitete!

U subotu, 27. siječnja na omišljanskoj placi će se od 13:00 sati odvijati prava gurmanska fešta u organizaciji TZO Omišalj, a pripremit će se preko 5.000 porcija nadasve zanimljivih i specifičnih jela.

Prilika je ovo za kušanje bijelih bubrega, tripica, svinjskih i kokošjih nožica, pilećih vratova, jetrica s roštilja, kiselice, maneštre od lignji i fažola te drugih kombinacija koje su nepravedno izgubile mjesto na svakodnevnim menijima, a dio su pučke gastronomske baštine kvarnerskog kraja.

Kulinarske vještine na 14. Bljak festu prezentirat će rekordnih 12 ekipa: KU Babani, KU Omišjanski babani, Udruga Obitelj za mlade, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka – podružnica Omišalj, Restoran Rivica, Lovačko društvo Šljuka, KU Kataroška, Hoteli Njivice, Zdravko Andri – Restoran “Kod bake”, ŠRD Zubatac, Udruga Puntarske užance i Etnografsko društvo Trzec iz Slovenije.

Voditeljsku palicu ove će godine preuzeti Irena Grdinić, a da sve protekne u veselim ritmovima pobrinut će se grupa Venus. Kulinarski i degustacijski punktovi bit će postavljeni duž cijele place, a ova gastro manifestacija pod maskama izvrsna je prilika za kušanje pomalo zaboravljenih jela i testiranje okusnih pupoljaka!

Degustacija hrane se ne naplaćuje, a na omišljansku placu pozvane su sve karnevalske grupe i pojedinci da prošeću pod maskama, kako i priliči petom godišnjem dobu!

Ono što ovaj festival nudi više je od pukog sporenja o ukusima, odnosno okusima, a to je živopisni Omišalj koji je sam po sebi dovoljan razlog da ga se posjeti tijekom cijele godine, pa tako i zimi, kada mu trgove i labirinte uskih uličica ožive maškare, odnosno “babani” po kojima je Omišalj nadaleko poznat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari