VOLONTER

3. MAJ Juraj Šoljić, nagrađeni sindikalist: “Ova nagrada ide cijelom Sindikalnom odboru, a iza nas je bio i cijeli grad i županija!”

Foto: Riportal/Pixsell

Juraj Šoljić se istaknuo borbom za prava radnika na rad i isplatu plaća, u teškoj situaciji u kojoj se našlo to brodogradilište.

Ovogodišnji dobitnik glavne nagrade Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Srce sindikalne solidarnosti, je Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik u Brodogradilištu 3. MAJ. Juraj se istaknuo borbom za prava radnika na rad i isplatu plaća, u teškoj situaciji u kojoj se našlo to brodogradilište, a u subotu, na Dan državnosti, gostovao je u programu Radio Rijeke, u emisiji Klasa optimist Ive Črnjar Ivančan.

Juraj Šoljić istaknuo se u traženju pravodobnih zakonitih rješenja za očuvanje radnih mjesta, a u pregovorima i razgovorima kao predstavnik radnika i za nastavak proizvodnje u brodogradilištu.

Ovi dugotrajni napori i zalaganja doveli su do spašavanja radnih mjesta te očuvanja i osiguranja daljnjeg rada brodogradilišta i isplate plaća. Juraj se i dalje svim silama zalaže da se nastavi proizvodnja, ulaže u zaštitu na radu i time zadrže radna mjesta ne samo u brodogradilištu već i šire, kod svih kooperanata brodogradilišta u Primorsko-goranskoj županiji.

“Zahvaljujem na čestitkama, ali moram naglasiti da ovu nagradu dijelim s kolegama iz Sindikalnog odbora 3. maja. Nas 9-10 smo ove dvije i pol godine radili na opstojnosti 3. maja kako bi 3. maj i dalje poslovao. Klasa optimist jesmo, morali smo biti optimisti, prošle godine je bilo teško, blokada, ročišta…

Ipak, uspjeli smo: izbjegnut je stečaj 3. maja, isplaćeno je devet zaostalih plaća radnicima, ugovoreno je i nešto novih poslova. Uz svesrdnu pomoć i drugih čimbenika ovoga procesa – gospodina Kučana i njegovih suradnika koji su i digli 3. maj, Primorsko-goranske županije i župana Komadine, Grada Rijeke i gradonačelnika Obersnela, njegovih zamjenika, gospodina Andreja Poropata, predsjednika Gradskog vijeća, Fabijanića… i kolega iz Sindikata metalaca Hrvatske, ne smijem zaboraviti kolegu Bačinovića kao regionalnog sindikalnog povjerenika.

Što vama osobno znači ova nagrada?

“Sama nagrada možda je pokazatelj ili zahvalnost krovne organizacije Saveza samostalnog sindikata Hrvatske prema jednom povjereniku koji radi u 3. maju 31 godinu na mjestu kontrolora, u odjelu primopredaje i kontrole, znači predstavljam sindikat metalaca volonterski…

Cijeli razgovor s J. Šoljićem možete poslušati OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari