OVAJ VIKEND

Galerija | 31. memorijalni rukometni turnir Zvonimir Škerl

U sportskoj dvorani Dinko Lukarić 14. i 15. siječnja održava se 31. izdanje memorijalnog rukometnog turnira „Zvonimir Škerl“.

Turnir u organizaciji MRK Kozala, udruge 128.brigade Sv.Vid i Mjesnog odbora Brašćine-Pulac održava se u čast prerano preminulog kapetana MRK Kozale, Zvonimira Škerla koji je svoj mladi život ostavio na oltaru domovine u Domovinskom ratu.

„Kao sjećanje na rukometaša sa Kozale te hrvatskog branitelja, ovo rukometno zbivanje posvećeno je mladim sportašima iz grada Rijeke ali i ostalih dijelova Lijepe naše“, poručuju organizatori.

Prvi dan turnira rezerviran je za natjecanje u U-15 kategoriji gdje se natječe pet ponajboljih ekipa u Hrvatskoj u tom uzrastu. Iz Zagreba stižu Dubrava i Sesvete, dok iz Istre dolaze Rudar Adria Oil i Poreč, uz domaćina MRK Kozalu.

Nedjelja je rezervirana za one najmlađe koji će se natjecati u kategoriji djevojčica i dječaka. Čak 35 ekipa našlo je svoje mjesto na ovom mini rukometnom turniru.

Otvorenju turnira prisustvovao je i zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski.

„Memorijalni turniri imaju posebnu vrijednost i vjerujem da je organizacija ovakvih natjecanja najbolji način za prisjećanje posebnih ljudi, naših sugrađana, koji su, svaki na svoj način, ostavili trag u našem gradu. A ovim današnjim turnirom svakako želimo još jednom odati počast i prisjetiti se Zvonimira Škerla, ali i svih naših poginulih branitelja koji su u presudnim trenutcima, kada je trebalo stati u obranu Domovine, dali ono najvrjednije što imaju – svoje živote“, rekao je zamjenik Palčevski i istaknuo zadovoljstvo što se turnir održava u novoobnovljenoj dvorani Dinko Lukarić te je svim ekipama poželio puno sportskog uspjeha.

Ovaj rukometni turnir je na samom početku bio zamišljen kao druženje prijatelja i suigrača Zvonimira Škerla kako bi se održalo sjećanje na sjajnog rukometaša i čovjeka koji je ponosno branio boje svojega kluba, ali i svoje domovine Hrvatske u Domovinskome ratu. Nakon veterana, turnir su preuzeli mlađi rukometaši pred kojima je velika rukometna budućnost pa su tako mnogi današnji reprezentativci Hrvatske svoje rukometno znanje stjecali na ovom turniru. Kroz mnoge godine natjecanja, medalje su odnosili igrači poput Domagoja Duvnjaka, Manuela Štrleka, Luke Šebetića i dr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari