4. zajednička tematska sjednica Senata Sveučilišta i Savjeta Sveučilišta u Rijeci

U Rektoratu je održana 4. zajednička tematska sjednica Senata Sveučilišta i Savjeta Sveučilišta u Rijeci.

Sjednici koja je održana na temu „Stanje i perspektive razvoja znanosti na Sveučilištu u Rijeci“ prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski, a uvodne riječi dala je rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić-Samaržija.

U nastavku sjednice predavanje na temu „Znanstvena produkcija i kvaliteta te doktorski studiji u usporedbi s odabranim domaćim, regionalnim i YUFE sveučilištima“ održao je prorektor za znanost i umjetnosti prof.dr.sc. Gordan Jelenić.

Nakon njega uslijedila je prezentacija „Financiranje iz kompetitivnih izvora – pregled i usporedba s odabranim sveučilištima“, rukovoditeljice Sveučilišnoga centra za istraživanje i inovacije Nataše Jakominić Marot, MBA.

Prorektor za strateške projekte, prof.dr.sc. Saša Zelenika govorio je o trendovima u procjeni znanstvene uspješnosti, dok je ravnateljica Sveučilišne knjižnice Rijeka Lea Lazzarich održala prezentaciju „Otvorena znanost na Sveučilištu“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari