RAČUNALNA PRIJEVARA

68-godišnjak koristio bankovne kartice izdane na tuđe ime! Policija upozorava: Čuvajte svoje osobne podatke!

Foto: Ilustracija (Riportal)

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo računalne prijevare u pokušaju.

Policija ga sumnjiči da je krajem srpnja i početkom kolovoza ove godine u više od trideset navrata na bankomatima na području Rijeke i Duge Rese koristio bankovne kartice izdane na ime dvoje hrvatskih državljana, u namjeri da podigne novac u čemu nije uspio.
Osumnjičeni 68-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Iako u ovom događaju nije nastala materijalna šteta, građanima savjetujemo da bankovne kartice, osobne isprave i predmete koji sadrže njihove osobne ili druge podatke, ne ostavljaju bez nadzora ili ih bacaju u smeće, a da ih prethodno nisu prerezali ili na drugi način učinili neupotrebljivim. Također, u slučaju gubitka bankovnih kartica ili osobnih isprava navedeno je odmah potrebno prijaviti za to nadležnom tijelu. U slučaju gubitka isprava navedeno je odmah po saznanju potrebno prijaviti policiji, a u slučaju gubitka bankovnih kartica  banci koja je istu izdala te na taj način onemogućiti  njihovo neovlašteno korištenje ili zlouporabu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari