OTVORENA IZLOŽBA NA GRAĐEVINSKOM FAKULTETU

AdriaTech: Započela izložba inovacija na riječkom Građevinskom fakultetu

U auli Građevinskog fakulteta u Kampusu od 26. do 30. listopada može se pogledati 4. AdriaTech –  izložba inovacija u građevinarstvu, u organizacija Saveza udruga inovatora Rijeka (SUIR).

Na izložbi su predstavljene 34 inovacije iz Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Zagrebačke, Primorsko-goranske županije, Splitsko-dalmatinske, Brodsko-posavske županije i grada Zagreba, kao i inovacije znanstvenika Građevinskog fakulteta u Rijeci.

Osnovni cilj izložbe je približiti inovacije akademskoj zajednici, uvažavajući aktivnosti koje provodi Nacionalno inovacijsko vijeće, kojim uz ministra gospodarstva supredsjedava ministrica znanosti. Također, kako se navodi u priopćenju, u svim europskim dokumentima, a posebice Strategiji pametnog, održivog i uključujućeg rasta Europa 2020, povezuju se istraživanja i inovacije te razrađuje trokut znanja između obrazovanja, istraživanja i inovacija što čini temelj za postizanje sinergijskih učinaka ulaganja u znanost i inovacije iz nacionalnih, regionalnih i međunarodnih fondova. Izložba će doprinijeti jačanju mehanizama transfera znanja, tehnologije i intelektualnog vlasništva s javnih sveučilišta u gospodarstvo te komercijalizaciju rezultata istraživanja.

Suorganizatori izložbe su zagrebačka Udruga inovatora Hrvatske (UIH) i Građevinski fakultet u Rijeci, uz podršku Centra za inovacije i transfer tehnologije Rijeka te Primorsko-goranske županije.

U sklopu izložbe, Arhimed academia UIH-a organizirala je predavanje „Pregled oblika i postupaka zaštite intelektualnog vlasništva“ s naglaskom na zaštitu rezultata znanstveno istraživačkog rada. Predavanje je uz pridržavanje svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH održao stručnjak za zaštitu intelektualnog vlasništva Rene Kajp, dipl.ing., a zainteresirani su predavanje mogli pratiti također i online putem platforme za održavanje nastave na web portalu fakulteta.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari