AKCIJA MLADIH: „Gospodo – otkud vam pravo da od naše Rive radite zatvor“

Foto: Riječanin

“Ovim putem pozivamo na hitnu reakciju i micanje ove ograde između građana Grada Rijeke i njihove Rive”, poručuju iz Akcije mladih

U Akciji mladih odlučili su reagirati na pojavu ograde na Adamićevom gatu koja dijeli Parkiralište Putnička obala od brodica privezanih u “maloj gradskoj marini” o čemu je portal Riječanin jučer prvi izvijestio OVDJE.

(FOTO, VIDEO) ADAMIĆEV GAT: Duga ograda razdvaja gradsku marinu i Parkiralište Putnička obala!

Priopćenje Akcije mladih prenosimo u cijelosti:

Umjesto da naš Grad koji teče približimo moru od kojeg su nas urbanistički riječki huligani svojim katastrofalnim planiranjem bezumno udaljili, umjesto da vratimo našu Rivu i Molo longo građanima, umjesto da maknemo aute i parkiralište s potencijalno najljepše šetnice na Kvarneru mi se u našem gradu budimo uz 2 metra visoku metalnu ogradu sagrađenu na našoj Rivi!

Ogradu sagrađenu po naređenju nekog uhljebničkog činovnika Lučke uprave Rijeka koji je zaključio da je naša obala, naša Riva, naš jedini normalni izlaz i doticaj s morem u centru grada nečija privatna prćija. Ogradu kojom je taj činovnik odlučio odvojiti nas građane od naše Rive i našeg mora i osigurati da mi „obični“ građani ne smetamo onima „posebnima“ koji su odlučili svoje jahte vezati uz našu Rivu.

Za ovu sramotu osobno smatramo odgovornim ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepu koji je svojim potpisom ovako nešto omogućio i gradonačelnika Vojka Obersnela koji svojom šutnjom ovu sramotu odobrava. Ovim putem pozivamo obojicu na hitnu reakciju i micanje ove ograde između građana Grada Rijeke i njihove Rive. Pitanje gradonačelniku Vojku Obersnelu poslali smo i službenim putem, a gospodinu Vukorepi se obraćamo ovim javnim istupom.

Lučka uprava Rijeka ovim činom još jednom pokazuje da se bavi djelatnostima izvan svojih zakonskih ovlasti te od naše gradske putničke morske luke otvorene za javni promet pokušava napraviti marinu za megajahte čime direktno utječe na daljnji razvoj našeg grada stvarajući nelojalnu konkurenciju potencijalnim investitorima u marinu Porto Baroš, jednom od strateških projekata za razvoj grada.

Gospodina Obersnela i ovim putem javno pozivamo na hitnu reakciju, a ako njegov odgovor krene s njegovom omiljenom krilaticom da to „nije u njegovoj nadležnosti“ pozivamo ga da odmah podnese i ostavku na mjestu gradonačelnika.

Ako Lučka uprava Rijeka ne makne ovu sramotnu ogradu spremni smo protiv odgovornih osoba navedene institucije podnijeti odgovarajuće pravne korake i pozvati građane na prosvjed ispred sjedišta Lučke uprave. Ovim putem pozivamo i građane da svoje neslaganje s ovom ogradom i javno iskažu i obrate se nadležnima za ovu sramotu na dolje navedene kontakte:

LUČKOJ UPRAVI RIJEKA se možete obratiti:
Riva 1
51000 Rijeka,
Hrvatska

URED RAVNATELJA
rijeka.gateway@portauthority.hr

Tel: + 385 51 351 153

Gradonačelniku se možete obratiti:

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke
Korzo 16
51000 RIJEKA

E-mailom na adresu:
gradonacelnik@rijeka.hr

preko gradonačelnikove tajnice:
Iva Novak-Zeoli, tajnica gradonačelnika
Telefon: +385 51 209 527
Faks: 051 334 008
E-mail: iva.novak-zeoli@rijeka.hr

Nitko Vam gospodo draga nije dao ovlasti da od našeg grada napravite Alcatraz i ogradom nas odvojite od naše Rive, našeg mora, našeg javnog dobra i sa svim dužnim poštovanjem poručujemo Vam NON PASARAN!“, stoji u priopćenju Akcije mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari