28. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Akcija mladih gradonačelniku: “Zašto riječke prometnice izgledaju kao da po njima voze tenkovi i padaju granate?”

Aktualni sat 28. sjednice Gradskog vijeća

Vedran Vivoda (Akcija mladih) je na 28. sjednici vijećnicima prikazao film o tome na što liče prometnice koje održava Grad.

Prometnice podsjećaju na ratnu zonu, odnosno na slike koje gledamo iz pojasa Gaze i Ukrajine. Izgledaju kao da po njima prometuju tenkovi i izgledaju kao da su pogođene granatama. Imamo firmu zaduženu za održavanje prometnica koja nije sposobna održavati prometnice, a obećano im je prilikom spajanja Rijeka prometa i Rijeka plusa da će te prometnice biti bolje nego prije, a one su dapače gore otkako je tvrtku preuzeo gospodin Smojver.

Napravio je istraživanje na pedeset prometnica. U prosjeku na na 100 m prometnice u gradu Rijeci koje održava Grada Rijeka imamo 17 metara dugu crtu raspuknuća, imamo 12 oštećenja, imamo 10 zakrpi, 8 loše postavljenih šahti te 5 rupa dubljih od 10 centimetara. Zanima ga kad će se konačno početi održavati prometnice.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako stanje cestovne infrastrukture nije na zadovoljavajućoj razini, a i stanje ovisi o raspoloživima sredstvima. Ne upravlja samo Grad Rijeka putem Rijeka plus-a, upravlja država putem Hrvatskih cesta, a dio je i u nadležnosti Županije. Na jednom dijelu ulica se trenutno izvode radovi. Dio baš te ceste koju  je pokazivao Vivoda bit će riješen otvaranjem rotora i pristupom bolnici. Dogovorena je potpuna zamjena  asfalta Opatijske ceste nakon sezone. Rijeka plus poduzima sve u svojoj nadležnosti. Jedan dio se rješava iz redovnog održavanja, a dio se neće rješavati zbog radova aglomeracije koji trebaju uskoro započeti

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari