“AKCIJA ZA 6”! Riječki srednjoškolci pokreću humanitarni projekt s ciljem očuvanja okoliša

Projekt “Daj šta daš” grupe „Akcija za 6“ koji se temelji na maksimalnom iskorištavanju rabljene robe, umjesto nepotrebnog bacanja iste, učesnici 14. AKCIJE ZA 5! odabrali kao najbolji

Grad Rijeka i Udruga Delta po četrnaesti put su proveli projekt „Akcija za 5!“ namijenjen učenicama i učenicima riječkih srednjih škola tijekom kojeg učesnici na jedan dan simuliraju rad Gradskog vijeća u smislu pripreme projekta, debate te u konačnici glasovanja za odabir najboljeg projekta. Cilj projekta je omogućiti mladima razvijanje sposobnosti potrebnih za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini.

Ovogodišnja tema bila je “Održivo odijevanje”, odnosno problematika tekstilne i modne industrije unutar šireg područja održivog razvoja.

Na završnoj prezentaciji projekata, učenici su kao najbolji odabrali projekt grupe „Akcija za 6“ pod nazivom „Daj šta daš“ koji će uz financijsku podršku Grada Rijeke te tehničku podršku Udruge DELTA realizirati nagrađena grupa srednjoškolaca.

Projekt “Daj šta daš” bazira se na maksimalnom iskorištavanju rabljene robe, umjesto nepotrebnog bacanja iste. Pod krinkom humanitarne akcije, s ciljem očuvanja našeg planeta, organizirati će se događaj koji će poticati ljude da donose svoju staru odjeću/obuću koju ne koriste, te zauzvrat dobiju ulaznicu za modnu reviju i događaje uz istu. Tako ćemo prikupiti odjeću te istu prekrojiti u novu koja će se nositi na modnoj reviji, te kasnije donirati potrebitima. Roba koja nije korištena za modnu reviju također će biti donirana.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views