MEĐUNARODNI OLIMPIJSKI DAN

Aktivno nedjeljom: Više od tri tisuće ljudi na Festivalu sportske rekreacije na Platku!

Obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana ponovno oduševilo sve generacije

Festival sportske rekreacije PGŽ je i ove godine obilježio Međunarodni olimpijski dan bogatim rekreacijskim programima za sve generacije na sportskim i rekreacijskim terenima Platka. Više od tri tisuće rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske već je od ranih jutarnjih sati pristizao na omiljeno izletište na 1.111 metara nadmorske visine s danas savršenim vremenskim uvjetima za rekreacijske aktivnosti.

Povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana manifestacija “Festival sportske rekreacije PGŽ – Međunarodni olimpijski dan” je ponudila brojne aktivnosti koje je pripremio SSR “Sport za sve” PGŽ, a u suradnji sa KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križem – Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko – goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Mladena Pokrajčića, potpredsjednice Društva Crvenog križa PGŽ Marije Jakominić i pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i izaslanice župana PGŽ Vesne Čavar, ovogodišnji program je otvoren te je započeo atletikom, planinarenjem i MM Treningom, a brojni su se sudionici uključili u zanimljive aktivnosti.

AK Kvarner je ponudio odličan program treninga u prirodi za predškolsku dob te za učenike osnovnih škola, a izuzetno je zanimljiv bio cross za djecu i roditelje. Ljubitelji planinarenja, uz stručno vodstvo PD Kamenjak Rijeka, uputili su se na srednje tešku stazu Platak – Snježnik – Platak, a trening uz jedinstvenog Marija Mlinarića je tradicionalno prštao od energije i pozitivnih vibracija.

Nordjski hodači su došli na svoje programima „Roditelji i djeca u prirodi“, „Korakom do zdravlja“ te posebnim programom „Svaki korak je važan“ namijenjenom osobama s invaliditetom. Sjajnom danu na Platku pridužila se i odbojkaška ekipa OK Krk, streličari iz SK Ajkule Rijeka koji su svim zainteresiranim omogućili mali tečaj streličarstva, a dan na Platku je imao i „morski kutak“ u kojem je VOP SUP Team prezentirao atraktivno supanje.

Uz sve spomenuto, održane su i druge brojne aktivnosti, a Goranski sportski centar organizirao je „Dane otvorenih vrata na Platku“ uz najam rekvizita po promotivnim cijenama, pa se uživalo i zabavnim sadržajima poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najmu sportskih terena uz posebne popuste. Ranč Angeli bio je pravi „hit“ programom obiteljskog jahanja za roditelje i djecu te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom.

U obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana uključio se i Hrvatski Crveni križ PGŽ s organizacijom susreta dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanjima u briškuli, trešeti i beli, boćanju te streličarstvu, kao i potezanju konopa za žene i muškarce. Za cijelog trajanja manifestacije posjetitelji su mogli posjetiti i promotivni štand Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koji je ponudio edukaciju o zdravom načinu života, mjerenje tlaka i šećera u krvi, mjerenje jačine stiska šake i druge zanimljive sadržaje, a ne treba posebno spominjati kako su se posjetitelji u velikom broju odazvali i ovom programu.

Da atmosfera na Platku bude vrhunska pobrinuli su se voditelj Dražen Turina – Šajeta te odličnom glazbom za sve uzraste nadahnuta DJ Kristina Blondes, pa je dan na Platku, osim sportsko rekreativnog imao i odličan glazbeni ritam.

Međunarodni olimpijski dan na Platku još je jednom potvrdio atraktivnost ovog programa te posvećenost aktivnostima koje promiču zdrav život, a na zadovoljstvo sudionika koji već tradicionalno pohode ne samo na ovaj program već i brojne sadržaje koje KŠR Gorovo i SSR “Sport za sve” PGŽ organiziraju tijekom cijele godine.

Photo: Melanija Čandrlić/FSR

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari