EVO DETALJA

Aktivnosti Centra tehničke kulture Rijeka u sklopu europske kampanje „Time to move“

Listopad je vrijeme kada Centar tehničke kulture Rijeka, kao Eurodesk multiplikator, mlade osobe informira o mogućnostima za mobilnost u svrhu učenja, volontiranja, osposobljavanja ili zaposlenja. Ove godine CTK Rijeka donosi nekoliko aktivnosti na kojima mladi ljudi mogu saznati kako je lako zaputiti se u Europu.

U petak 20. listopada, od 14:00 do 16:00 sati CTK Rijeka fokus stavlja na razmjene mladih. Radionica “Europske mogućnosti za mlade: Razmjene mladih” ponudit će prisutnima više informacija o samim razmjenama mladih i organizacijama koje ih organiziraju, a mlade osobe koje su bile na razmjeni podijelit će svoja iskustva sudjelovanja. Prijave za radionicu su obavezne putem online obrasca.

Zadnji dan mjeseca u kojem se diljem Europe provodi „Time to move“ kampanja, utorak 31. listopada, CTK Rijeka priprema online radionicu “Europske mogućnosti za mobilnost mladih” od 13:00 do 14:00 sati, na kojoj će se govoriti o mogućnostima koje različiti programi kao što su Erasmus+ ili Europske snage solidarnosti pružaju mladima kako bi učili, volontirali ili radili u nekoj od europskih organizacija. Predstavit će se alati koji zainteresiranima mogu pomoći da budu u toku s informacijama, kao i neke prilike za odlazak na mobilnost. Radionica je online, a prijava je zato obavezna putem online obrasca.

U aktivnosti „Time to move“ kampanje moguće je uključiti se i istražujući interaktivnu mapu svih događanja u Europi, kao i sudjelujući u izazovu na društvenim mrežama, igrajući online escape room s ekipom ili slušajući “Talkative Tuesday” na Spotifyju. Više o svemu saznajte na Time to move webu.

Sve navedene aktivnosti financijski podupiru Agencija za mobilnost i programe EU, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari