RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA DRAGUTINA KIŠA

Akvareli i parkovi: Izložba poznatog hrvatskog arhitekta uskoro će uljepšati riječki Korzo!

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

U ponedjeljak, 19. listopada 2020. godine, u 11.00 sati, na postamentima na Korzu ( ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16) održat će se otvorenje izložbe Dragutin Kiš-akvareli i parkovi.

Riječ je o retrospektivnoj izložbi koja predstavlja stručni i slikarski opus Dragutina Kiša, jednog od prvih pejzažnih arhitekata u Hrvatskoj, a koju prati istoimena monografija.

Otvorenju izložbe prisustvovat će gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca i ravnateljica Direkcije za gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Gabrijela Kiš Jerčinović, organizatorica izložbe.

Istovremeno s postavljanjem izložbe Dragutin Kiš-akvareli i parkovi na postamentima na Korzu, postavlja se i izložba akvarela Dragutina Kiš u Galeriji Bruketa 2, Strossmayerova 1 u Rijeci, pored Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Dragutin Kiš (Našice, 18.10.1924. – Zagreb, 24.12.2010.), pejzažni arhitekt, radio je u kao voditelj „Centra za pejzaž“ u Urbanističkom institutu Hrvatske. Samostalno i u stručnim timovima radio je na brojnim programima, studijama i projektima za prostorne planove, tipologiju krajolika, uređenje pejzaža prirodnog okoliša, javnih parkovnih površina, javnih gradskih prostora, turističkih lokaliteta i obiteljskih gospodarstava. Kao svestran umjetnik i inženjer pokrenuo je brojne inicijative kojima se promiče perivojna arhitektura, zaštita prirodne i kulturne baštine, te zaštita prirodnog okoliša.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views