50 MU JE GODINA (TEK)...

ALAN FORD JE U RIJECI! U Galeriji Kortil otvorena izložba posvećena kultnom stripu

U galeriji Kortil u srijedu je otvorena izložba posvećena jednom od najčitanijih stripova na našem području – kultnom Alanu Fordu, autora Magnusa i Maxa Bunkera.

Izložba pod nazivom „Pola stoljeća s Alanom Fordom“ postavljena je u sklopu 19. izdanja Dana talijanske kulture Generalnog konzulata Italije u Rijeci i 20. izdanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu. Prije Rijeke, ova izložba čiji je autor Luca Bertuzzi bila je postavljena u Milanu.

Izložba prati povijest jedne od najdugovječnijih i najpopularnijih publikacija talijanskog stripa u seriji, koji je miješanjem ironije, humora, satire i nadrealnog  na posve originalan način uspio osvojiti brojne generacije čitatelja. Osim originalnih skica te prvih izdanja stripova, izloženi su i originalni primjerci knjiga te zanimljivi predmeti koji se vezuju uz strip i njegove autore.

Posjetitelji mogu pratiti evoluciju lika Alana Forda i članova njegove grupe TNT, te se upoznati s njegovim suradnicima i neprijateljima. Autor postave je Luca Bertuzzi.

Na otvorenju su o značenju ovog stripa i njegovu utjecaju govorili slovenski antikvar i ljubitelj Alana Forda Rok Glavan, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, generalni konzul Italije u Rijeci Davide Bradanini.

Zbog pridržavanje mjera protiv širenja koronavirusa te velikog interesa publike, dio posjetitelja morao je ostati ispred Kortila te čekati svoj red.

Izložba ostaje otvorena do 30. listopada, ulaz je slobodan. Radno vrijeme galerije je radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari