TREĆE REGIONALNO NATJECANJE

„Allplan BIM“ studentsko natjecanje u Rijeci okupilo najbolje studente građevine i arhitekture iz šest zemalja regije

Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci od 19. do 21. srpnja domaćin je trećeg regionalnog „Allplan“ studenskog natjecanja koje je okupilo najuspješnije studente 25 građevinskih i 17 arhitektonskih fakulteta iz 6 zemalja regije.

Pokretači inicijative i organizatori događaja su Baldinistudio d.o.o. i Baldinistudio International, a generalni pokrovitelj su ALLPLAN i Nemetschek Company. Natjecanje je pokrenulo s ciljem modernizacije visokog obrazovanja inženjera i promicanja BIM metoda rada.

„Allplan Student Competition upravo je ono što je nedostajalo studentima na ovim prostorima – prilika za učenje i napredovanje u modernom BIM načinu projektiranja, razumijevanje novog pristupa poslovanju, ugodna radna atmosfera u okruženju kolega iz cijele regije, razmjena iskustava i prijateljstva koja traju cijeli život“, ističu organizatori.

Glavni cilj ovogodišnjeg natjecanja je promicanje BIM načina rada kroz korištenje programa Allplan. Osim toga, manifestacija ima nekoliko posebnih ciljeva od kojih treba izdvojiti poticanje digitalizacije u građevinskoj industriji, jačanje inženjerske struke, stvaranje regionalne mreže inženjera, povezivanje fakulteta i gospodarstva te povećanje konkurentnosti studenata. Jedinstveno po opsegu i značaju, ovo natjecanje dobra je prilika za studente arhitekture i građevine, koji će kroz radne zadatke, timske projekte i prezentaciju svojih radova, kreativnost i snalažljivost odmjeriti svoje znanje i upoznati se s rješavanjem stvarnih projektantskih zadataka. Studenti će imati priliku iskoristiti i primijeniti stečena teorijska znanja, steći nove vještine te se predstaviti potencijalnim poslodavcima.

Studente su na početku natjecanja pozdravili riječki gradonačelnik Marko Filipović, dekan Građevinskog fakulteta u Rijeci Mladen Bulić te direktor tvrtke Baldinstudio Giancarlo Baldini Čurćić koji su studentima poželjeli uspješno natjecanje, kao i općeniti boravak u Rijeci ističući kako sljedećih nekoliko dana trebaju iskoristiti i za uživanje i stvaranje novih prijateljstva.

„Kao bivši student Građevinskog fakulteta ne osjećam se ovdje kao gost, već kao vaš kolega“, rekao je na početku gradonačelnik Filipović iskazavši zadovoljstvo što je upravo Rijeka ove godine domaćin ovog regionalnog natjecanja. „Drago mi je što riječki Građevinski fakultet ima priliku ugostiti ponajbolje studente građevine i arhitekture iz susjednih nam zemalja. Nadam se da će vam natjecanje biti izazovno i zanimljivo i da ćete imati priliku pokazati svoje znanje, ali i uživati sljedećih nekoliko dana u svemu onome što Rijeka nudi“, poručio je studentima gradonačelnik Filipović.

Kao i prethodnih godina, natjecanje se održava kroz pripremnu fazu te I. i II. fazu, koje čine fakultetsko i regionalno natjecanje. U sklopu pripremne faze natjecanja ove godine održana je trodnevna edukacija za studente od strane BIM ambasadora koji su i sami bili natjecatelji ispred svojih fakulteta. Tijekom prve faze natjecanja, Allplan Faculty Hackathona, formirani su timovi od po dvoje studenta. Tijekom osmodnevnog studentskog natjecanja timovi su pokazali svoje Allplan vještine, a samo najbolji plasirali su se na veliko regionalno Allplan natjecanje i dobili priliku boriti se za vrijedne nagrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari