KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA OPATIJE

Ante Štampalija u utrci za gradonačelnika Opatije

Foto: Facebook/ Ante Stampalija
Ante Štampalija objavio je danas kandidaturu za gradonačelnika Opatije
“Iza njega stoji kvalitetan tim društvenih aktivista okupljenih oko udruge Kvarnerska inicijativa koji smatraju da su nužne promjene u načinu upravljanja gradom i odnosu prema građanima”, poručili su danas iz Kvarnerske inicijative.
Kako je rekao Štampalija, transparentnost, održivost, suradnja, odlučnost i odgovornost bit će temelj njegovog izbornog plana i programa koje će prezentirati u narednim mjesecima.
“Što god je proteklih godina u Opatiji bilo napravljeno, dobro ili loše, koja god politička grupacije bila ili nije bila odgovorna za to, potrošili su se. Opatiji treba nova energija jer su ostali neriješeni brojni komunalni i drugi problemi koji utječu na svakodnevni život građana, od odlaganja otpada i upravljanja gradskom imovinom do dostupnosti usluga ranjivijim skupinama građana. Na tom tragu ćemo ustrajno prezentirati bolja rješenja i na taj način tražiti povjerenje sugrađana, a sve na korist građana – svih nas koji činimo ovaj grad”, naglasio je Štampalija, dodajući da se nužne promjene mogu ostvariti jedino timskim radom svih kojima je do Opatije stalo.
“Pridružite nam se, ustrajte u zahtjevu da želite kvalitetniji život u gradu kojeg volite”, poruka je koju je Opatijkama i Opatijcima uputio Ante Štampalija na kraju predstavljanja svoje kandidature za gradonačelnika “stare dame” s Kvarnera.
“Ante Štampalija rođen je 1980. godine. Oženjen je i otac dvoje djece. Život mu je obilježilo poduzetništvo. U vrlo ranoj dobi počeo je raditi u obiteljskoj tvrtci u kojoj i danas sudjeluje u vođenju poslovnih knjiga i poreznog savjetovanja. Nakon obrazovanja u Hotelijersko turističkoj školi i Ekonomskom fakultetu 2003.godine, prije 18 godina, osnovao je vlastitu tvrtku koja se bavi turizmom i nekretninama.
Kroz poduzetništvo upoznao je financijski i društveni sustav sa svim njegovim dobrim i onim manje dobrim stranama. Znanja stečena na brojnim edukacijama i radionicama aktivnog građanstva usmjerila su ga društvena stanja i zbivanja na koja je želio utjecati, ne kao pojedinac već udružen sa svojim sugrađanima. Tako je nastala Kvarnerska inicijativa čiji je Štampalija predsjednik. Njena je konstantna misija potaknuti što veći broj sugrađana na angažman u društvenom životu”, pojasnili su iz Kvarnerske inicijative.
Danas udruga Kvarnerska inicijativa na području Opatije ima 70-ak aktivista i 2400 simpatizera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari