FESTIVAL ČOKOLADE

Antistres radionica na ovogodišnjem Festivalu čokolade u Opatiji: Razbijanjem čokoladnih tabli do oslobođenja od stresa!

Idi na originalni članak

Od 8. do 10. studenog Opatija postaje epicentrom čokoladnih događanja: zamamni okusi čokolade, degustacije i prodaja čokoladnih delicija, atraktivne prezentacije, interaktivne radionice, tematske izložbe, vrhunska ponuda čokoladnih jela i pića, čokoladne masaže, glazbeni nastupi. 

Oglas

Okosnica trodnevnih događanja bit će  „Čokoladna čarolija“ u centru Gervais gdje će svoje čokoladne delicije predstaviti gotovo 40 renomiranih craft proizvođača čokolade i OPG-ova. Posjetitelji će moći sudjelovati u raznim aktivnostima – od izrade i dekoracije čokolade do predstavljanja bečke torte povodom 180. godišnjice turizma u Opatiji. Saznajte kako izgleda Villa Angiolina u čokoladnom reljefu i otkrijte putovanje zrna kakaovca od plantaže do čokoladne ploče. Centar Gervais ove godine nudi i posebnu atrakciju – čokoladnu skulpturu Atomiuma koju će izraditi i opatijskoj publici predstaviti renomirani mâitre chocolatier Alexandre Druart. Skulptura čuvene belgijske znamenitosti bit će stavljena na aukciju, a prikupljena novčana sredstva donirat će se u dobrotvorne svrhe. 

Opatija, kao neprikosnovena „Kraljica Jadrana“ i ove će godine s ponosom predstaviti vlastitu proizvodnju čokolade u jedinstvenom „Milenij Choco svijetu“. Bogata čokoladna trpeza Amadria Park Hotela nudit će raskoš čokoladnih okusa te mogućnost sudjelovanja u uzbudljivim antistres radionicama razbijanja čokoladnih tabli, kao i u izradi, oslikavanju i degustiranju čokolade.

Uzbuđenja neće manjkati ni u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, gdje će svoja vrata otvoriti „Tvornica čokolade Vilma“. Od 8. do 24. studenog svi zainteresirani moći će razgledati retrospektivnu izložbu posvećenu povijesti poznatog proizvođača slastica „Vilma“, svjedočiti izradi pralina te kušati slatke delicije.

18. Festival čokolade obogaćen je  programom „Čoko laboratorij by Martini Cioccolato“ koji će se održati  u Kulturnom domu Zora gdje će najmlađi moći izraditi svoju čokoladu, a odrasli sudjelovati u čokoladnim radionicama i masterclassu izrade pralina. Ulaznice su već dostupne na mojekarte.hr, a broj mjesta je ograničen, pa je potrebno na vrijeme rezervirati svoje mjesto! 

U programskom dijelu, ovogodišnjem Festivalu čokolade pridružuje se i Gradska knjižnica Opatija, koja će 9. studenog u Kulturnom domu Zora održati pričaonicu za djecu „Un chocolat, s’il vous plait/Jednu čokoladu, molim vas“, a od 7. do 30. studenog izložbu „Priča o čokoladi“. 

U kavani Strauss posjetitelji će moći će pogledati  izložbu o prvoj tvornici čokolade i kakaa u Hrvatskoj pod nazivom „Opatijski san riječkog čokoladnog slona“.

Za potpuno prepuštanje čokoladnim užicima do kraja mjeseca pobrinut će se opatijski hotelijeri i ugostitelji, na čijim će se menijima čokolada pronaći u najmaštovitijim izdanjima kao i u jedinstvenoj, čokoladom nadahnutoj, wellness & spa ponudi. 

Čokoladno blaženstvo gospodarit će Opatijom do kraja studenog , kao najslađi uvod „Najljepšem adventu uz more“.

Festival čokolade nudi pregršt iznenađenja, a sve novosti mogu se pratiti na web stranici  https://www.visitopatija.com/festival-cokolade i na društvenim mrežama TZ grada Opatija.  

Exit mobile version