EKO KAMP GLAVOTOK

Galerija | ATRAKCIJA NA KRKU! Dječje igralište ‘Hobotnica na kopnu’ veliki je hit među najmlađim posjetiteljima

Na Krku, u eko kampu Glavotok osvanula je morska hobotnica na kopnu koja će oduševiti najmlađe posjetitelje jer na maštovit i siguran način inspirira na istraživanje o podvodnim ljepotama. Hobotnica je ključni element ovog arhitektonski atraktivnog tematskog dječjeg igrališta, koja mami male istraživače da istraže njezine razigrane krakove. Djeca se mogu uspinjati do njezine glave ili se skrivati u tubularnom inox toboganu, što im pruža osjećaj avanture i otkrića.

“Ovim modernim i atraktivnim tematskim dječjim igralištem ciljano smo nastojali stvoriti ozračje u kojem će naši najmlađi posjetitelji, zajedno s djecom otoka Krka, stvarati nova prijateljstva kroz igru i zajedništvo. Time će posjetitelji dobiti autentičnija i bogatija iskustva, a lokalna zajednica prostor koji mogu kvalitetno koristiti. Naši najmlađi imat će priliku kroz igru razvijati svoje vještine i istraživati svijet podmorja na zanimljiv način,” poručio je Damir Balenović, direktor eko kampa Glavotok. Dodaje kako ovim vrijednostima žele podržati upravljanje destinacijom na dugoročno održiv način.

Novo tematsko dječje igralište idejno je osmislio kreativni tim Redoxa na čelu s Tomislavom Lovrićem, direktorom razvoja i Ivanom Dajkom, krajobraznim arhitektom. Tematsko dječje igralište izvrsna je platforma za branding i pozicioniranje kampa te predstavlja jedinstvenu brand razglednicu za privlačenje obitelji s djecom te savršenu vizuru za još jednu seriju obiteljskih fotografija s godišnjeg odmora iz Hrvatske.

Arhitektonsko rješenje igrališta “Hobotnica na kopnu”: savršena harmonija moderne estetike, funkcionalnosti i okoliša

Tematsko dječje igralište “Hobotnica na kopnu” nije samo zabavna oaza za djecu, već i primjer vrhunske arhitektonske ideje koja se besprijekorno uklapa u prirodno okruženje. Njegova moderna estetika, inspirirana morskim svijetom i oblicima hobotnice, privlači pažnju i budi maštu malim istraživačima. Proizvodnja ovog morskog giganta, promjera čak 8 metara i visine 4 metra, trajala je puna 4 mjeseca. Svaki element prve hrvatske hobotnice na kopnu posebno je obrađivan kako bi se osigurao prostor koji će poticati dječju razigranost i socijalizaciju na siguran način.

Funkcionalnost igrališta je na zavidnoj razini, s raznolikim elementima poput penjalica, tobogana, i ‘morske trave’ za balansiranje, što potiče djecu na aktivnu igru i razvoj različitih vještina. Vizualna atraktivnost igrališta je nesporna. Primarna crvena boja, zaobljeni oblici i dinamična struktura hobotnice čine ga prepoznatljivim elementom kampa i privlače pažnju obitelji.

Balenović je spomenuo kako će nastaviti s ulaganjima u razvoj turističke ponude eko kampa i za sljedeću sezonu, a investicija će iznositi oko 2 milijuna eura. Ove su godine uložili oko 600 tisuća eura što je, između ostaloga, uključivalo i proširenje nove zone za kampere.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari