LJETNO RUHO POPULARNE MANIFESTACIJE

Atraktivna opatijska Balinjerada startat će početkom lipnja u novom i drugačijem izdanju!

Balinjerada, najotkačenija opatijska manifestacija i „najluđa“ utrka na svijetu, ove je godine svoj tradicionalni zimski karnevalski termin „zamijenila“ za ljetne vrućine, stoga će se novo izdanje jedinstvenog događanja održati u subotu 11. lipnja, u večernjim satima.

Od 19 sati “karići” će zagospodariti središtem Opatije i obilježiti 39 godina tradicije koju je pokrenuo Duško Jeličić Dule, „otac Balinjerade“ i netom proglašeni doživotni počasni direktor ovog natjecanja u brzini, stilu i umjetničkom dojmu.

Posebno izdanje Balinjerade povezat će ono najbolje iz dosadašnjih zimskih izdanja popularne manifestacije s iskustvom Ljetne Balinjerade održane 2016. godine uz odlične reakcije sudionika, posjetitelja i građana Opatije.

Ovogodišnje izdanje donosi i brojne inovacije. Cijela staza bit će zatvorena ogradicama uz nekad neizostavni dekor utrka – zaštite od guma i sijena. S obzirom da se program održava u večernji satima, trasa će biti osvjetljena kao popularne noćne utrke Formule 1. Posjetitelje i natjecatelje očekuju svjetlosni efekti i pirotehnika, a za održavanje odlične atmosfere pobrinut će se voditeljski trio – Mario Lipovšek Battifiaca, Borna Šmer i Dražen Turina Šajeta.

Ne treba stoga sumnjati kako će Opatija dobiti još jedan spektakl u kojem će uživati domaće stanovništvo, ali i brojni turisti.

A i domaćini i gosti dobit će svoju priliku „zajahati kariće“ i uz „roštanje balinjera“ spustiti se niz glavnu ulicu. Oni najodvažniji kao natjecatelji, a svi ostali koristeći „usluge“ posebne „Taxi Balinjere“ – besplatne vožnje uz pratnju stručnih vozača koji će ih provesti stazom. Oni će „taksirati“ do 20 sati i 15 minuta, nakon čega će „safety car“ pripremiti stazu za svečano otvorenje Balinjerade uz Puhački orkestar Lovran te Opatijske mažoretkinje i defile uzvanika na “karićima”.

Bit će to znak da može početi utrka i lov na nagrade u tradicionalnim kategorijama Monopatini, Unjuli, Dvojki te Amerikanska vozila. Najbrže, najmlađe, najdojmljivije ali i najsporije čekaju nagrade, a tradicionalno će biti proglašena i Miss Balinjerade.
Finale ljetnog „karnevalskog đira“ bit će povorka karnevalskih grupa koja će se provesti po stazi Balinjerade, nakon čega se druženje seli na Ljetnu pozornicu gdje se održava veliki „afterparty“ uz koncert Šajete i benda.

  • Pozivamo sve Opatijce, ali i sve koji planiraju putovanje u naš grad da prisustvuju ovom spektaklu. Očekuje ih doista jedinstven događaj, jer bi se Balinjerada već ove zime trebala vratiti u svoj redoviti termin i proslaviti veliki jubilej – 40 godina postojanja. Lipanj će na Kvarneru biti u šarenim karnevalskim bojama, a opatijska Balinjerada će svakako biti atrakcija koju se ne bi smjelo propustiti, pozvala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić, istaknuvši kako će se zbog održavanja manifestacije zatvoriti promet središtem Opatije, od skretanja za luku do Slatine, u vremenu od 16 sati u subotu do 5 sati u nedjelju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari