SKOK U PROŠLOST

Bagno Riviera, picigin i filmovi na otvorenom! Ovog vikenda se vraćamo u vremena kada su kvarnerska kupališta bila centar zabave

Foto: Facebook/ Paolo Cicovich

Manifestacija Skok u prošlost/Un tuffo nel passato u organizaciji je GIKa Građanske inicijative Kantride sa partnerima Udrugom Urbani Separe, Udrugom Orehović, Udrugom Filmaktiv, Zajednicom Talijana/ Comunita’ degli Italiani di Fiume, Opatijskim Kukalima, Art kvartom i dio je velikog Festivala Pozdrav s riječke rivijere.

Samo neki od nas sjećaju se starih kultnih kupališta Kvarnera pa tako i naše Kantride. Oko njih se odvijao bogati društveni život kroz druženja, muziku, plesnjake, društvene igre na terasama uz more, kino predstave, koncerte na otvorenom, sportska događaja… svo to nematerijalno naslijeđe zajedno sa nestalom kupališnom arhitekturom trebali(su) bi biti sačuvani kao dragocjena kulturno- turistička baština našeg kraja. Danas im više gotovo nema ni traga.

Zato se sa nostalgijom želimo prisjetiti tih vremena i našeg legendarnog kupališta Bagno Riviera na platou ispod Sportske dvorane 3. Maj, ovu subotu, 6.07.2024. od 18 do 22 sata.

Pridružite nam se u čim većem broju, podijelite sa nama vaše osobne uspomene, donesite koju obiteljsku sličicu, zaigrajte picigin, zaplešite uz muziku anni 50’ i prisjetite se zaboravljenih vremena naše Kantride!

Skok u prošlost/ Un tuffo nel passato održava se u sklopu cjelogodišnjeg programa Kultura u kvartu Kantrida koji je podržan od Grada Rijeke kroz javne potrebe u kulturi za 2024. godinu.
Građanska inicijativa Kantride GIK

Program

Na obalnom potezu od Morskog prasca do lučice 3.maj očekuje nas izložba starih fotografija Kantride, koju će od 20 sati pratiti i stručno vodstvo. Na pješčanoj plaži zaigrat će se picigin u starim kupaćim kostimima pod palicom Opatijskih kukala od 18:30 do 19h.
Na istoj lokaciji od 19 sati krenut će dječji program predstavom ‘Četiri godišnja doba’ Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Polka s Orehovićem – čajanka za djecu i noniće sa starinskim plesovima Udruge Orehović te radionicom ‘Kako se gradi brod’ na kojoj će se modelirati i porinuti prava pravcata maketa.

U 20 sati započet će nesvakidašnja gozba zagrebačko-berlinskog kolektiva HANJA delights koja donosi okuse inspirirane Kvarnerom i menzom 3. maja. Paralelno će se, od 20 do 22 sata, odvijati retro plesnjak za sve uzraste u organizaciji Comunità degli Italiani di Fiume, kao i kino na otvorenom uz filmove ‘Kantrida’ (7’) Luke Karla Kauzlarića, ‘Prazni sati’ (11’) Mate Ugrina te kazivanja starih Fiumana, Kantridara i Kantridarki (30’) – Film svima

Prijave nisu potrebne – ci vediamo!

Link na događaj: https://www.facebook.com/share/qQLdy82XzfBQgb25/

Linka na događaj Pozdrav s Riječke rivijere: https://www.facebook.com/share/q8hqMpjHwNUKEhCm/

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari