BAŠ KAO U “SAM U KUĆI”: Rijeka ima svog “čovjeka s golubovima”. Golubovi ga obožavaju, baš kao i on njih!

FOTO: Mateo Levak/RiPortal.hr

82-godišnji Franjo Balaško riječke golubove hrani već nekoliko godina

Nema osobe koja nije gledala kultni film “Sam u kući” barem jednom i dobro zapamtila „ženu s golubovima“, a Rijeka se može pohvaliti sa svojom muškom inačicom.

82-godišnji Franjo Balaško riječke golubove hrani već nekoliko godina, a oni ga obožavaju.

„Od šale sam ih počeo hraniti. Čekao sam jednog kolegu i došla su mi tri goluba, jedan je bio bez noge. Jeo sam sendvič i njima davao komadiće, ali su na kraju pojeli više nego ja“, kroz smijeh započinje Franjo.

Drugi dan sam im je opet donio hranu.

„I tako sam počeo, stvarno od šale, da se igram malo s njima. Vidite kako on mene voli”, pokazuje goluba u ruci pa nastavlja: “Kad me vidi odmah ide prema meni. Kažu da golubovi imaju ljudsku dušu. Ma imaju nešto, ali mnogi ne osjete to“, objašnjava Franjo koji svoje golubove raspoznaje.

I tako se rodila ljubav između Franje i golubova.

„Oni su mene zavoljeli, a ja im vraćam. Donesem im jesti. Nekad mi se i ne da izaći iz kuće, ali se onda sjetim što je glad. I kod čovjeka i kod životinje je isto. One tek nemaju što jesti ako im nitko ne da. Znam što je glad, dok mogu ću im nositi. Ja se s njima nasmijem i zabavim se, a njima su mrvice kruha Bonavia“, kaže Franjo aludirajući na riječki hotel.

Hrani ih svaki dan, osim kad je na putu, a žena ga podržava.

„Oni su sreća i ljubav i vole čovjeka. Koja druga životinja ovako dođe. Životinje uzmu hranu i pobjegnu, ali oni se skupe uz mene i ne žele otići. Nikad me nisu ogrebli, kao da se boje da ih ne udarim. Ne znaju govoriti, ali sve razumiju“, zaključuje ovaj simpatični 82-godišnjak.

Bojana Guberac

Foto: Mateo Levak

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari