Bazeni Kantrida širom otvaraju vrata građanima-rekreativcima starije životne dobi

Na Bazenima Kantrida prezentiran je novi program sportske rekreacije za građane starije životne dobi

Sportsku rekreaciju organizira Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“, uz pokroviteljstvo i potporu Grada Rijeke, a u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo. Program, koji je započeo u srijedu i odvijat će se jedanput tjedno, predstavljen je u povodu Međunarodnog dana starijih osoba.

Emil Baumgartner, Dorotea Pešić-Bukovac,Vojko Obersnel i Vladimir Mićović

Kako je kazala predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac, radi se o svojevrsnoj nadogradnji na postojeće mogućnosti rekreacije za starije osobe na Bazenima Kantrida. Naime, posljednjih nekoliko godina svim članovima Matice umirovljenika Rijeka omogućeno je da da tri puta tjedno u terminima za građanstvo besplatno koriste Bazene Kantrida.

Sada će srijedom od 12,30 do 15,30 sati, počevši od 2. listopada, članovi Matice umirovljenika imati priliku sudjelovati u organiziranoj sportskoj rekreaciji, na način da će prvih sat vremena građanima starije životne dobi biti omogućeno mjerenje krvnog tlaka, bit će organizirana razna tematska predavanja, a po potrebi bit će organizirano i prisustvo fizioterapeuta.

Drugih sat vremena bit će im omogućeno korištenje bazena uz stručno vodstvo te drugi rekreativni programi koji obuhvaćaju učenje različitih znanja i vještina (umijeće padanja, kretanja i slično). Posljednji sat moći će, kao što su to mogli i do sada, provesti slobodno vrijeme na bazenu.

Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, naglasio je važnost ovakvih programa sportske rekreacije, ne samo za fizičko, već i mentalno zdravlje starijih osoba. Naime, osim što imaju priliku vježbati pod paskom stručnih osoba, starije osobe imaju priliku i družiti se, stoga ovaj program ima i dodanu vrijednost kroz socijalno uključivanje.

Zahvalivši se organizatorima i pokroviteljima, predsjednik Matice umirovljenika Rijeke Emil Baumgartner izrazio je uvjerenje da će ovaj program izazvati veliko zanimanje starijih osoba. Naime, program je besplatan za sve članove Matice umirovljenika Rijeka.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo novopokrenutim programom sportske rekreacije, podsjetivši kako Grad Rijeka omogućava sportsku rekreaciju svim generacijama, od najmlađih – preko Sportske škole Grada Rijeke – do onih najstarijih. Ujedno je najavio kako će se program sportske rekreacije širiti i na ostale objekte, gdje će se umirovljenici moći baviti i nekim drugim sportovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari