"CJEPIVA IMA DOVOLJNO"

Beroš u dvorani Zamet cijepio Riječane i pohvalio organizaciju cijepljenja

Idi na originalni članak

Ministar zdravstva Vili Beroš posjetio je danas Sportsku dvoranu Zamet gdje se u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i županijskog Doma zdravlja provodi masovno cijepljenje građana

Oglas

Prosječno se na tom mjestu dnevno cijepi oko 2000 ljudi, a ministar se osobno uvjerio u dobru organizaciju i brzu protočnost ljudi. O detaljima organizacije cijepljenja u našoj Županiji upoznao ga je ravnatelj Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović.

Ministar je pohvalio organizaciju i dobru koordinaciju županijskog zdravstvenog sustava kao i odaziv građana. Rekao je da cjepiva ima dovoljno te da je samo tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatskoj cijepljeno 57000 osoba.

Ministar Beroš, priključio se liječničkim timovima i osobno se uključio u cijepljenje građana koji su danas imali dogovoren termin.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović naveo da se u našoj županiji približavamo brojci od 90 tisuća cijepljenih prvom dozom.

Drugom dozom cijepljeno je između 32 i 33 tisuće stanovnika županije, dodao je. Tako je dosad cijepljeno 36 posto odraslog stanovništva županije i 13 do 14 posto drugom dozom, izvijestio je.

Ministar zdravstva rekao je da će se, ako se nastavi u tom tempu, doseći ciljana razina procijepljenosti i omogućiti lakši život i povratak na staro normalno te će se virus otjerati u povijest.

Naglasio je da cjepiva ima dovoljno, dodajući da je za to zaslužna hrvatska Vlada. “Najvažnije je da građani prepoznaju potrebu cijepljenja”, zaključio je Vili Beroš.

Exit mobile version