PRILIKA ZA RAZGLEDAVANJE

Besplatne ulaznice i stručno vodstvo: Muzej grada Rijeke otvoren u Noći muzeja!

Foto: Mateo Levak/Riportal

Pridružujući se ovogodišnjoj akciji Noć muzeja, koja će se održati u petak, 29. siječnja, Muzej grada Rijeke otvorit će za posjetitelje dva svoja izložbena prostora

Riječ je o Palači šećera u Krešimirovoj 28 i željezničkom skladištu na Trgu Žabica 4 gdje je postavljena izložba torpeda.

Poštujući aktualne mjere epidemiološke zaštite, na obje lokacije ulazit će se u grupama, s prethodno podignutim ulaznicama.

U Palaču šećera, gdje se može vidjeti stalni postav posvećen gradskoj povijesti, ulazi se u dvije grupe po 25 osoba, i to u razmacima od dva sata, što znači u 18, 20 i 22 sata. Razgledavanje postava se u sva tri termina organizira uz stručno vodstvo.

Posjet izložbi „Riječki torpedo – prvi na svijetu“ na Žabici također se organizira u grupama. Riječ je o grupama od 30 osoba, s time da se u prostor ulazi u razmacima od jedan sat, što znači u 18, 19, 20, 21 i 22 sata. Stručno vodstvo tom izložbom organizira se u 20 sati.

Ulaznice su besplatne i mogu se podići na ulaznom pultu Palače šećera, za obje izložbene lokacije, od srijede, 27. siječnja u 13 sati.

Za sve zainteresirane koji ne budu mogli osobno u Noći muzeja razgledati postav u Palači šećera, Muzej grada postavio je na svoju facebook stranicu 14-minutni videoprilog koji vodi kroz dijelove stalnog postava. Njezina adresa je https://m.facebook.com/muzej.grada.rijeke/.

Dan potom, u subotu, 30. siječnja, Palača šećera bit će zatvorena za posjete.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari